arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Kommande projektroom Centrum

Parkeringshuset Smedjan

Parkeringshuset i 4 plan som uppfördes under 1970-talet är i behov av renovering.
I takt med det ökade behovet av parkeringsplatser i de centrala delarna av staden när fler bostäder
byggs, utökas parkeringshuset vid tillbyggnationen med cirka 110 platser.

Parkering

Parkeringshuset ligger på Klintvägen 1 i Trollhättan.

Om Smedjan arrow_forward

Snabbfakta

  • Cirka 110 nya platser
  • Tillbyggnad i 4 plan
  • Ersätter delar av Gullöns parkering
  • Befintliga huset renoveras och får ny fasad.
  • Byggstart preliminärt 2019

Information om projektet

Tanken var från början att bygga på ytterligare 2 plan, men efter att man undersökt möjligheten för en påbyggnad av det befintliga parkeringshuset kunde man konstatera att konstruktionen inte håller för det. Lösningen blir istället en tillbyggnad i anslutning till det befintliga huset i den nordliga delen mot Anders Hanssons park. Tillbyggnaden blir även den i 4 plan.

– Behöver man av någon anledning riva det gamla parkeringshuset i framtiden skulle det påverka den nya delen om man bygger ett tak förklarar Lars-Erik Brag, projektledaren på Kraftstaden som håller i projektet.

Likt det befintliga parkeringshuset kommer det översta våningsplanet på den nya tillbyggnaden inte byggas med tak och blir således inte väderskyddad.

Utbyggnaden av Smedjans parkeringshus ersätter delar av Gullöns parkeringsanläggning som ligger ett stenkast bort där man enligt plan kommer avveckla och ersätta med bostadshus  i framtiden. I samband med tillbyggnationen kommer det befintliga parkeringshuset även att renoveras och få ny fasad.

Byggstart sker preliminärt under sommaren 2019.

Är det något specifikt
du vill veta om projektet?

Kontakta ansvarig projektledare Lars-Erik Brag.