• Lik Skogshöjdens klubbstuga.
  • Klubbstuga i två plan.
  • Närheten till planen uppskattas.
  • Bra utsikt över planen.
  • Nysätra - en mötesplats.

Klubbstugan ersätter de gamla faciliteterna som i sin tur ska omvandlas till bostäder (ca 10 fyrfamiljshus) i Riksbyggens regi. Den nya klubbstugan kommer bestå av omklädningsrum, förråd, konferensrum, kök mm.

Kraftstadens projektledare Andreas Danielsson leder projektet på uppdrag av Kultur och Fritid och Trollhättans stad och han är mer än nöjd med hur fint det kommer att bli.
– Det kommer bli en fin anläggning, med bra placering intill planen. Ljusa och fina rum med fin utsikt över konstgräset, förklarar han.

Initiativtagaren till projektet är Kultur och Fritidsförvaltningen. Robert Stenberg områdeschef Idrott & friluftsliv, är glad över att satsningen äntligen snart är i hamn.
– Det är en lång utredning som ligger bakom beslutet som från början bottnar sig i att tidigare lokaler helt enkelt var i för dåligt skick, förklarar Stenberg.

Genom att ta tillvara på tillfället och titta på projektet från olika vinklar så har Stenberg och Trollhättans Stad tagit sig an utmaningen Nysätra med bravur. Det nya Nysätra kommer innebära ett lyft för hela stadsdelen tror Stenberg.
– Vi tror att den kombination av idrottsplats och mötesplats som vi skapar kommer svara upp väl till behovet vi identifierat hos stadsdelen yngre befolkning, fortsätter han.

Skoftebyns damlagstränare Kajsa Mazola är också väldigt glad inför Nysätras uppdatering.

Kajsa Mazola, Skoftebyn

– Vårt största önskemål har varit att få ett eget omklädningsrum till damlaget. Detta anser vi själva vara väldigt viktigt för oss som lag. En bättre känsla, alla har en egen plats, praktiskt lättare för både spelare och tränare och vi har möjlighet att bygga våran egna ”oas”, förklarar Kajsa.

– Dessutom får vi anläggningen närmare planen, en fräschare känsla att komma till träning och match. En trevligare och mer inspirerande miljö att vistas i. Spelarna är väldigt nöjda och glada för detta bygget vilket rimmar bra med faktumet att vi är så sanslöst taggade inför kommande säsong! Att både fysiskt och mentalt förbereda oss på en tuff säsong som nykomlingar är en extremt inspirerande utmaning som bygget mer än väl svarar upp till, fortsätter hon.