Rejlers startade kontor på
Innovatum District över en dag

På Kraftstaden Workspace och på Innovatum District i Trollhättan kan företagare lägga all sin kraft på sin produkt och att växa i stället för att behöva ägna sig åt de små men tidsödande praktikaliteter som ska få en verksamhet att fungera. Inredning, kaffeautomat, reception, städning, el och IT är redan fixat.

Rejlers är ett av de företag som utnyttjat de många fördelar Kraftstaden Workspace innebär, när de etablerade sig i Trollhättan. Martin Horvat är Business unit manager på Rejlers team Division Energy Substations & Power Supply Väst.

– Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter så på sätt och vis är det verkligen på tiden att vi finns i Trollhättan som ju är energistaden nummer ett. Vi har också i flera år sneglat åt detta håll. Jag fick frågan att starta upp ett team här redan 2018, men tiden var inte riktigt rätt för mig personligen då, och när jag nu såg att en grupp ännu inte startats tog jag initiativet och på den vägen är det, berättar han.

Martin Horvat är business unit manager på Rejlers team Division Energy Substations & Power Supply Väst.

Att växa snabbt

Rejlers grundades redan 1942 och har gjort sig kända i branschen för sin spetskompetens. Martins nystartade team i Trollhättan arbetar med transformatorstationer inom kraftförsörjningen av regionnät och stamnät. Inom kort får de sällskap av Division Infrastructure, lett av Mohamed Halaoui vilka erbjuder tjänster inom infrastruktur, järn- och spårväg.

– Vår plan här i Trollhättan är att ganska snabbt växa, och vår målsättning om att bli tio medarbetare under året har ju redan lyckats och vi är troligen cirka femton vid årsskiftet, samtliga ingenjörer med olika inriktningar, säger Martin. Han berättar att man inom två år beräknas bli 25-30 medarbetare.

Den snabba tillväxten gör att lösningen med Kraftstaden Workspace är perfekt för nyetableringen. I takt med att teamet växer kan Kraftstaden successivt möta och matcha behov avseende lokalers storlek och utformning. På sikt kommer Martin och hans team husera under helt eget tak, men fram till dess vore det ett tids- och resursslöseri att själv ägna kraft åt allt det som kommer av lokalbyten. 

Flexibelt co-working när det är som bäst

– Det här har betytt jättemycket för oss. Vi har verkligen fått en flygande start tack vare detta, och vi har jättefina lokaler att sitta i. Det är också ett attraktivt och lättillgängligt område med bra logistik för såväl bil, cykel och kollektivtrafik. Det är lätt att ta hit egna kunder om man vill, och Kraftstaden är otroligt hjälpsam och tillmötesgående, till exempel i förhandlingar om kommande kontor, säger han.  

Kraftstadens lösningar passar emellertid inte bara företag som växer så det knakar. Medlemskap på Innovatum District ger möjligheter också för ensamföretagare eller frilansare som kan hyra in sig för vissa dagar. Den stora fördelen är att även om man arbetar ensam så får man kollegor i de gemensamma utrymmena, och tillgången till ett nätverk.

– Vi på Rejlers har en bra dialog med till exempel Högskolan Väst, men vi ser också hur vi är många konsultbolag som jobbar mot energibranschen och där finns stora möjligheter till nätverkande inom den sektorn vilket kunde vara till gagn för alla parter, säger Martin avslutningsvis.

Kreativa miljöer viktiga

På Kraftstaden Workspace finns såklart lokallösningar för ostört arbete, men också för kundmöten, och konferensrum. Här kan man också om man vill bli en del av ett inspirerande och framåttänkande nätverk där erfarenheter kan delas och man får den energi som behövs för att lyfta en idé eller ett helt företag till nästa nivå.

Genom historien har just ett antal sådana platser utmärkt sig för sina spännande innovativa miljöer där nytt tänkande föds i ett nätverkande och samspel som öppnar nya världar. 1700-talets litterära salonger banade väg för ny vetenskap, filosofi och politik. Sekelskiftets Wien var en annan originell och kreativ period och alla känner till Silicon Valleys betydelse som frambärare av den teknikutveckling som i hög grad format vårt moderna samhälle. Gemensamt för dem alla är en miljö för nätverkande och möten. En miljö där idéer och utbyten är nödvändiga för att bryta ny mark. 

Nätverka med över 200 företag
på Innovatum District

Arbeta i ytorna Flow eller Grow, för tyst koncentration eller öppen, idésprudlande miljö. Här har du också möjlighet att varva din co-workingplats på fler workspaces i över 30 olika städer.

 • Blixtsnabbt wifi
 • Skrivare
 • Flexibla platser
 • Bemannad reception
 • Konferensmöjligheter
 • Förvaring
 • Tyst telefonbås
 • Miljöcertifierad byggnad
 • Tillgängligt med bra förbindelser
 • Café i anslutning
 • Jobba här ibland

Du kanske också vill läsa om

Välkommen att kontakta oss

Är du intresserad av vad vi kan göra för ditt företag och hur vi kan optimera för din verksamhet? Kontakta Marcus direkt eller fyll i intresseanmälan nedan.