• CEO Mats Fägerhag invigningstalar i de nya lokalerna på Innovatum.
  • VD Mats Fägerhag intervjuas av TTELA TV.
  • Samlingsbild. Representanter från CEVT, lokaltidningen TTELA, Trollhättans Stad, Kraftstaden Fastigheter och Innovatum.
  • Innovatum, närlingsliv och framtid var ämnen som diskuterades flitigt över smakfull tårta.
  • I närbild x 2.

Sedan CEVT på Lindholmen startades upp 2013 har företaget expanderat i rasande takt. Nu öppnar Volvo och Geelys forskning- och utvecklingscenter satellitkontor på Innovatum och blir därmed vår nya hyresgäst.

Det är främst av omtanke till de många anställda som pendlar varje dag till Göteborg som CEO Mats Fägerhag och övriga i företagsledningen väljer att öppna satellitkontor med plats för 30 personer på Innovatum.
– Vi vill främst underlätta för de med familj och barn så de slipper två timmars restid om dagen, förklarar Mats Fägerhag.
– Men det finns också många likheter mellan Innovatum och Lindholmen som vi tror kan gynna oss i det stora hela, berättar han vidare och hänvisar till närheten till andra industrier och de nära samarbetet med Chalmers som betydande faktorer för den lyckade satsningen på Lindholmen.

CEVT, som är en förkortning på China Euro Vehicle Technology, är ett forskning-och utvecklingscenter som Volvo har tillsammans med Geely. Mats Fägerhag startade tillsammans med 6 andra personer upp företaget 2013 och 3 år senare är det inte mindre än 1200 personer som arbetar för CEVT på Lindholmen. I Kina finns ytterligare 500 personer som jobbar för företaget. På frågan om hur många CEVT i Trollhättan planerar att bli svarar Fägerhag att det styrs helt av hur många kompetenta människor det finns i regionen.

Vi på Kraftstaden Fastigheter är såklart glada över att ännu ett företag som är på frammarsch väljer att etablera kontor på Innovatum och i Trollhättan. Något vi ser som ytterligare ett kvitto på den sjudande aktivitet som råder på området och i staden.

Läs mer om Geely här:
Geely ska bli mer globalt och planerar ett nytt huvudkontor i Europa.

Fr TTELA: Geely satsar miljarder