Vi önskar KSG välkomna till Trollhättan och Innovatum. KSG tillverkar tunnplåtskonstruktioner åt bl a off-shore industrin, deras produkter återfinns ofta i gasturbiner, radarsystem och förbränningssystem. 

KSG (som har stor kompetens inom arbeten med plåt, rör och krävande svetsningsarbeten i material av rostfritt, aluminium och stål) flyttar nu hela sin verksamhet från Surte till Trollhättan och in i våra anrika Nohab-lokaler. KSG går samman med systerbolaget Niab och flyttar in i skepp 80:4 och 5. I det ena skeppet gör man rostfria svetsarbeten och i det andra svartplåtskonstruktioner. Niab har kvar sin verksamhet i skepp 80:6. Kraftstaden Fastigheter hjälper till med lokalanpassningen som främst består av målning, allmän uppfräschning och anpassningar av elcentraler m.m i lokalen.

Av KSG:s 25 medarbetare kommer samtliga att följa med flyttlasset till Trollhättan. Den första omgången personal beräknas kunna köra igång v 12. KSG/Niab är också en av de nya hyresgästerna i Genombrottet. KSG beräknas flytta in i verkstadsdelen i mars månad, de nya kontoren är klara till augusti.

  • Detaljgenomgång. Jan Mattsson från Tomt med Anders Olausson och Benny Lindberg från KSG
  • Project manager Benny Lindberg ser ut att gilla vad han ser.
  • Det är rejäla ytor det handlar om.
  • Siktet inställt. KSG:s VD Anders Olausson visar färdriktningen

Vi passade på att byta några ord med VD Anders Olausson när han var på plats i Trollhättan för att inspektera de delvis omgjorda lokalerna.

– Hur känslan av Innovatum är hittills?

– Vi har fått en mycket positiv bild av hela Innovatumområdet! Det är verkligen industriellt historisk mark samtidigt som man känner att det sjuder av framtidstro med teknikföretag, skolor, PTC och industriell verksamhet i en härlig blandning. För KSGs del så upplever vi att de ”nya” lokalerna är ett riktigt lyft, större och väl anpassade lokaler till vår verksamhet där vi tillsammans med vårt systerbolag NIAB har möjlighet att utveckla vår verksamhet.

Vad tycker ni om det initiala bemötandet från Kraftstaden Fastigheter?

– Vi har haft en mycket bra dialog med Kraftstaden Fastigheter om de krav som vår verksamhet ställer på lokaler och utrymmen och vi är mycket nöjda med det professionella bemötandet som vi känner från THNs Tomt projektledning och övriga.

Hur går tankarna inför flytten?

– Just nu är vi mitt uppe i planeringen av flytt samt anpassning och färdigställande av lokalerna, vilket gör att vi har väldigt intensiva dagar! Det känns väldigt positiv att vi får med våra anställda till Trollhättan, detta ger oss en trygghet då vi är beroende av våra kompetenta och duktiga yrkesarbetare för att kunna uppfylla våra kunder högt ställda förväntningar och krav.

Hur ser planerna ut för ert bolag efter ni flyttat hit?

– Naturligtvis har vi ambitionen att utveckla vår verksamhet! I samband med flytten får vi ca 1000 kvadratmeter mer produktionsyta jämfört med var vi har idag vilken vi naturligtvis vill fylla med ökad produktion. Dessutom så får vi tillgång till NIABs kompetens och resurser inom bearbetning vilket medför att vi i och med flytten även kan erbjuda våra kunder skärande bearbetning.