Etablering i framtidens Innovatum?

  • Innovatum. Vision över framtidens Innovatum
  • Ett av många kontorsutrymmen hos fastighetsbolaget.
  • N3. Mötesplats för ung kultur
  • Gammalt möter nytt. Interiör vy från N3 som inte ligger långt från Nova Arena
  • Skiss som blev verklighet i byggnad 73, Innovatum.
  • Nova Arena.
  • N3 - Byggnad 102.
  • Samlingslokal på ACT.

Innovatum – där dåtid, nutid och framtid möts

Innovatum i Trollhättan är en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser. Det är ständigt något på gång här i Trollhättans snabbast växande stadsdel. Vill du bli en del av gemenskapen och etablera dig bland likasinnade? Anmäl ditt intresse redan nu, oavsett om du är lite, lagom eller mycket intresserad av att förlägga din verksamhet på Innovatum. När tillräckligt många är intresserade ökar vi på takten och utvecklar ännu snabbare för att möta behovet. Som första hyresgäst i ett nyutvecklat projekt har du också stora möjligheter att påverka utformningen av lokalen. 

Spännande resa

Detta historiska område står numera under en ständig och spännande utveckling. De gamla fabrikslokalerna har successivt moderniserats och det sjuder av liv igen, efter att en stor del av den tunga industrin försvunnit. Här uppstår häftiga arkitektoniska möten mellan höga tegelbyggnader med stålbalkar och traverser och ny design i form av glasade fasader och andra nutida inslag.

I området finns förutom Innovatum Science Center också forskningscentrum, Saabmuseet, musik- och kulturhus, gymnasieskola, vårdcentral, evenemangsarena, träningsanläggning, restaurang och bageri. Bland annat. Drygt 1400 personer är verksamma i här och fler aktörer är på väg in. Här byggs dessutom attraktiva bostäder. Läs mer om det på peab.se

Stadsdelen ligger precis vid kanalen intill de unika slussarna vid Åkerssjö och med närhet till Gamle Dals alla varierande promenadstigar. Till fots når du enkelt naturreservatet Älvrummet, dalgången som ramar in Göta Älv och Vattenfallen, med sin storslagna natur.

Projekt 103

Projekt Hus 103

Projekt hus 103 är den nya kontorsfastigheten på Innovatumområdet i Trollhättan. Det är en del av Kraftstadens fortsatta utveckling av området.

Projektet har resulterat i en 7 våningar hög kontorsfastighet med en yta på 10 400kvm. Plan 2-7 inrymmer kontor och plan 1 är tillägnat butik och restaurang. Läs mer om restaurangen Pino & Sal här och mer om deras granna Gourmet Korv här.

Projektet inleddes i augusti 2018 och färdigställdes under 2020 tredje kvartal. Läs mer om projektet och byggnadstiden här.

Filmpresentation om Innovatum
Kolla in denna toppenfilm om Innovatum. Glöm inte ljudet!

Är du intresserad av att arbeta nära likasinnade i morgondagens lokaler?

Kontakta Jonas eller Anders
Hör gärna av dig om du är lite, lagom eller mycket intresserad av att förlägga din verksamhet på Innovatum. Även om planerna ligger långt fram i tiden så är det intressant för oss att veta inför när vi stegvis utvecklar området mer och mer. Tänk på att som första hyresgäst i en spännande nybyggnation så har du mycket att säga till om i utformningen.

Anrik historik med stort H

Om dessa väggar kunde tala är ett uttryck som man verkligen skulle vilja var sanning i detta fallet. Så otroligt mycket spännande har skett på området i olika omgångar från det att det första företaget startades upp år 1847. Vi har försökt sammanfatta de olika kapitlen i Innovatums späckade historia nedan. Vill du veta mer om vad som skett i varje byggnad, gå in på vår fastighetslistning och läs mer under varje fastighet för att få det förklarat specifikt.

Är du intresserad av att etablera dig på Innovatum i framtiden?

Kontakta Anders eller Jonas för ett förutsättningslöst samtal.