Elbilspool – ett miljövänligare alternativ

För några år sedan startade vi på Kraftstaden tillsammans med Innovatum, Trollhättan Energi och Trollhättans Stad igång en elbilspool som ett led i processen att göra vår verksamhet mer miljöanpassad. Med möjligheten till elbilspool på arbetsplatsen blir det enklare att t.ex ta cykeln till jobbet och sedan köra miljöbil i framförallt de kortare resorna i tjänsten.

Elbilspoolen består idag av 3 stycken elbilar. 2 stycken finns på Innovatum, en vid byggnad 59 och en framför byggnad 73 och den tredje hittar du på Högskolan Väst som anslöt sig till detta samarbete under 2018. Den el som bilarna laddas med hos oss är märkt ”Bra Miljöval” vilket visar att energin kommer från källor med minsta möjliga miljöbelastning.

Anslut dig till elbilspoolen

Privatpersoner kan likt företag också ansluta sig till elbilspoolen. Privatpersoner kan boka elbilarna mellan klockan 17-07 på vardagar och helger.

Som ansluten medlem till Move About har man dessutom möjlighet att boka deras andra bilar på flertalet platser runtom i landet.

Här hittar du instruktioner på hur du går till väga för att ansluta dig som företag eller privatperson. När du väl är ansluten är det enkelt att boka bil via hemsida eller app i telefonen.

Varför gör Kraftstaden detta?

  • Vi på Kraftstaden satsar mycket på miljön och miljöriktigt resande, därför slår vi ett slag för vår elbilspool. Ju fler företag och personer som ansluter sig till elbilspoolen, ju fler elbilar kan vi ta in. Blir vi många som ansluter oss så ökar alltså flexibiliteten ytterligare.

De tre främsta anledningarna till varför Kraftstaden tror så mycket på elbilspoolen

  1. Fler kan ta bussen, cykla eller promenera till jobbet även om man har behov av tjänstebil i arbetet.
  2. Vi blir många som gör en insats för miljön
  3. Våra hyresgäster på Innovatum får tillgång till tjänstebil (om man inte haft det sedan tidigare)