Etablering i framtidens Innovatum?

  • Innovatum. Vision över framtidens Innovatum
  • Ett av många kontorsutrymmen hos fastighetsbolaget.
  • N3. Mötesplats för ung kultur
  • Gammalt möter nytt. Interiör vy från N3 som inte ligger långt från Nova Arena
  • Skiss som blev verklighet i byggnad 73, Innovatum.
  • Nova Arena.
  • N3 - Byggnad 102.
  • Samlingslokal på ACT.

Innovatum – där dåtid, nutid och framtid möts

Innovatum i Trollhättan är en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser. Det är ständigt något på gång här i Trollhättans snabbast växande stadsdel. Vill du bli en del av gemenskapen och etablera dig bland likasinnade? Anmäl ditt intresse redan nu, oavsett om du är lite, lagom eller mycket intresserad av att förlägga din verksamhet på Innovatum. När tillräckligt många är intresserade ökar vi på takten och utvecklar ännu snabbare för att möta behovet. Som första hyresgäst i ett nyutvecklat projekt har du också stora möjligheter att påverka utformningen av lokalen. 

Spännande resa

Detta historiska område står numera under en ständig och spännande utveckling. De gamla fabrikslokalerna har successivt moderniserats och det sjuder av liv igen, efter att en stor del av den tunga industrin försvunnit. Här uppstår häftiga arkitektoniska möten mellan höga tegelbyggnader med stålbalkar och traverser och ny design i form av glasade fasader och andra nutida inslag.

I området finns förutom Innovatum Science Center också forskningscentrum, Saabmuseet, musik- och kulturhus, gymnasieskola, vårdcentral, evenemangsarena, träningsanläggning, restaurang och bageri. Bland annat. Drygt 1400 personer är verksamma i här och fler aktörer är på väg in. Här byggs dessutom attraktiva bostäder. Läs mer om det på peab.se

Stadsdelen ligger precis vid kanalen intill de unika slussarna vid Åkerssjö och med närhet till Gamle Dals alla varierande promenadstigar. Till fots når du enkelt naturreservatet Älvrummet, dalgången som ramar in Göta Älv och Vattenfallen, med sin storslagna natur.

Genombrottet - glasfasader och ljusa fina lokaler

Nästa stora projekt – Genombrottet

Behovet av just fler arbetsplatser lade grunden till vårt nästa stora projekt, som fortfarande verkar under sitt arbetsnamn, Genombrottet. Projektet kommer att resultera i en ny gata som underlättar tillgängligheten i Innovatums ganska avlånga områdesyta. På samma gång tar vi fram ytterligare 8000 kvm kontorsyta. Fantastiska möjligheter alltså. Vi river den mellersta av tre stora långsmala industribyggnader och ersätter de rivna ytterfasaderna med glasfasader. Det skapar en fin balans mellan det historiska uttrycket och nutida design som tillsammans kommer att forma framtidens arbetsplatser. Takfönster, öppna ytor och synliga stålbalkar från svunna tider är andra element som bidrar till den speciella känslan. Projektet är inte spikat ännu men visionerna är tydliga. Läs mer om projektet och dess framfart här.

Filmpresentation om Innovatum
Kolla in denna toppenfilm om Innovatum. Glöm inte ljudet!

Är du intresserad av att arbeta nära likasinnade i morgondagens lokaler?

Kontakta Viktor eller Magnus
Hör gärna av dig om du är lite, lagom eller mycket intresserad av att förlägga din verksamhet på Innovatum. Även om planerna ligger långt fram i tiden så är det intressant för oss att veta inför när vi stegvis utvecklar området mer och mer. Tänk på att som första hyresgäst i en spännande nybyggnation så har du mycket att säga till om i utformningen.

Anrik historik med stort H

Om dessa väggar kunde tala är ett uttryck som man verkligen skulle vilja var sanning i detta fallet. Så otroligt mycket spännande har skett på området i olika omgångar från det att det första företaget startades upp år 1847. Vi har försökt sammanfatta de olika kapitlen i Innovatums späckade historia nedan. Vill du veta mer om vad som skett i varje byggnad, gå in på vår fastighetslistning och läs mer under varje fastighet för att få det förklarat specifikt.

Är du intresserad av att etablera dig på Innovatum i framtiden?

Kontakta Anders eller Viktor för ett förutsättningslöst samtal.