Företagens hus, Innovatum

Åkerssjövägen 10-12, Företagens Hus, Innovatum

Kontorshotell med gemensamma utrymmen och flertalet bokningsbara mötesytor i olika storlekar. Mitt i hjärtat av Innovatum, nära restaurang och konferensutrymmen. 

Snabbfakta

Avsett för:Kontorsverksamhet
LokalytaFrån ca 10-30 kvm
Byggår:1918-1921
Ombyggnadsår:1998, 1999, 2003, 2006
Värme:Fjärrvärme
Ventilation:Till- och frånluftsventilation med återvinning och luftkonditionering
Hiss:Ja
RWC:Ja, på varje plan.
Brandlarm:Automatisk brandlarm
Energiprestanda:119 kWh/m² och år
Övrigt:Passersystem och inbrottslarm i samtliga plan
  • Företagens Hus.
  • Gemensamt utrymme.
  • Lobby och reception.
  • Mindre mötesrum.
  • Större mötesrum.

Om byggnaden

Företagens Hus är ett kontorshotell där man hyr ett eller flera rum och sen delar övrigt utrymme med andra kreativa människor. Rummen varierar i storlek från 10 kvm till ca 30 kvm och det mesta som man behöver ingår i hyran, även lån av konferenslokal och bemannad reception.

 

Närservice

På området finns café, restaurang, turistinformation, vårdcentral, idrottsanläggning, konsthall mm.

 

Parkering

På området finns gott om avgiftsfria parkeringsplatser samt laddning för elbil.

 

Kommunikation

Innovatumområdet ligger endast 1,5 km från centrum vilket tar ca 10 minuter med cykel eller 20 minuter att gå. Önskar du åka kollektivt finns busslinje nr. 21 som tar dig raka vägen till och från centrum/järnvägsstationen.

Karta

Detta ingår i hyran för kontor i Företagens Hus

I hyran ingår el, värme, kyla, fastighetsskatt, vatten och avlopp samt städning, reception och del av gemensamma utrymmen så som fikarum, toaletter och konferensrum.
I receptionen, som finns på nedre plan, finns hyresgästernas egna postfack. Personalen i receptionen hjälper till med att ta emot paket, hänvisa besökare samt lämnar ut nycklar och taggar till hyresgäster. Här kan du även boka konferensrum via Nova mat och möten. Konferensrum finns i storlek från 10 p till 90 p. Rummen är utrustade med projektor, OH, Whiteboard och internet.

Städning av kontorsrum utförs 1 gång i veckan och gemensamma ytor städas 2 ggr/vecka (toaletter, fikarum, korridorer).

Uppkoppling av telefoni och data till kontorsrum ingår i hyran, hyresgästen behöver dock själv teckna eget abonnemang med operatör (t.ex. telenor, telia, tele 2 m.fl.)

På vån 3 finns ett gemensamt konferensrum som får användas för kortare möten (ej heldagar eller flera dagar åtgången). Bokning görs på en veckokalender bredvid konferensrummet.

Varje våningsplan har gemensamt fikarum med diskmaskin, kaffebryggare och mikro. Toaletter och kapprum finns på varje plan.

Det finns tillgång till kopieringsmaskin på vån 1 och 3, hyresgästen får personlig användarkod och debiteras efter antal utskrifter till självkostnadspris.

Skyltning av företagsnamn på skyltar vid entréer samt i hiss och utanför kontorsrum ingår vid inflyttning.

Minskad energianvändning och uppfräschning

Översyn pågår.

I början av året avslutades arbetet med vårt energibesparningsprojekt som enligt beräkningar ska minska energiförbrukningen med hela 25 %!

Längs med ena långsidan har man installerat ca 230 m² solceller som både genererar energi och minskar kylbehovet genom att även fungera som solavskärmning. Belysningen har uppgraderats till LED-armaturer och närvarostyrning har installerats i kontor och korridorer. Utöver detta har vi även arbetat med injustering av värmesystemet samt installerat ett nytt ventilationsaggregat.

Hela projektet har genomförts enligt BELOK:s totalprojektsmodell och görs i samarbete med Naturskyddsföreningen som bidrar med medel ur fonden för el märkt med BRA miljöval.

Under året kommer vi även att fräscha upp lokalerna med ljusare färgnyanser och lite nya möbler. Vi hoppas att våra hyresgäster därefter kommer att trivas ännu bättre hos oss.

Är du intresserad av kontor i Företagens Hus?

Kontakta uthyrningsansvarig Viktor Johansson för att få veta mer.

Intresseanmälan