• Nova Arena och N3 klubbscen. Pecha Kucha är ett av många kulturella inslag som skådats på Innovatum
  • Åkersjö. Tankar om framtidens Åkersjö
  • Gammalt möter nytt. Interiör vy från N3 som inte ligger långt från Nova Arena
  • N3. Mötesplats för ung kultur

Innovatum – där dåtid, nutid och framtid möts

Innovatum i Trollhättan är en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser. Grundfilosofin är att skapa arenor där människor från skilda verksamheter och med olika perspektiv kan arbeta och verka tillsammans. Här kommer framtidens produkter att uppfinnas, morgondagens tjänster att utvecklas och en ny generations fantasier ta fart. Här kommer människor att bo och leva.

I området finns förutom Innovatums science center också forskningscentrum, SAAB-museet, musik- och kulturhus, gymnasieskola, vårdcentral, evenemangsarena, träningsanläggning, restaurang och bageri. Bland annat. Drygt 1400 personer är verksamma här och fler aktörer är på väg in. Här byggs dessutom attraktiva bostäder, läs mer om det hos Peab.

Detta historiska område står numera under en ständig och spännande utveckling. De gamla fabrikslokalerna har successivt moderniserats och det sjuder av liv igen, efter att en stor del av den tunga industrin försvunnit. Här uppstår häftiga arkitektoniska möten mellan höga tegelbyggnader med stålbalkar och traverser och ny design i form av glasade fasader och andra nutida inslag.

Stadsdelen ligger precis vid kanalen intill de unika slussarna vid Åkerssjö och med närhet till Gamle Dals alla varierande promenadstigar. Till fots når du enkelt naturreservatet Älvrummet, dalgången som ramar in Göta Älv och Vattenfallen, med sin storslagna natur.

Översiktskarta Innovatumområdet

Klicka på bilden och få hjälp att hitta till bland annat besöksmål, restauranger, laddplatser och friskvård.

Översiktskarta över Innovatumområdet och dess besöksmål.

Snabbast växande stadsdelen

Möjligheterna är oändliga och de gamla industrilokalerna erbjuder utmärkt grund till arbetsplatser och lokaler anpassade för morgondagen. Ser man till att hålla sig framme när de nya projekten ska hyras ut så har man goda möjligheter att påverka insidans utseende redan från början.
Fler verksamheter av varierande slag är inplanerade på området. Framöver ser vi gärna att man ska kunna handla, gå till frisören och göra ärenden som man hittills hänvisats till stadskärnan för, även på Innovatum. Vi gillar också när kulturen finner sin naturliga plats hos oss. N3 och alla aktiviteter som sker idag på Nova Arena har inneburit mycket för atmosfären på Innovatum.

Innovatumvisioner

Anrik historik med stort H

Om dessa väggar kunde tala är ett uttryck som man verkligen skulle vilja var sanning i detta fallet. Så otroligt mycket spännande har skett på området i olika omgångar från det att det första företaget startades upp år 1847. Vi har försökt sammanfatta de olika kapitlen i Innovatums späckade historia nedan. Vill du veta mer om vad som skett i varje byggnad, gå in på vår fastighetslistning och läs mer under varje fastighet för att få det förklarat specifikt.

Något för bilentusiasterna!
Rallybilar från The Winter Trail samlades utanför SAAB-muséet på Innovatum. Ett av många event och företeelser som ofta sker på Innovatum.
Innovatum har sedan 2012 inlett ett inspirerande samarbete och utbyte med en teknikpark i den kinesiska staden Ninghai.

Läs mer om detta på innovatum.se