Styrelsen Kraftstaden

Kort presentation av vår styrelse

Vår styrelse har många års erfarenhet av allt från politiska uppdrag till småföretagande och entreprenörskap. Att medlemmarna bidrar med vis erfarenhet från sina vitt spridda bakgrunder råder ingen tvekan om. Lär känna våra styrelseledamöter lite bättre nedan.

Vem är vem?

Andreas Parkås (s) – Jobbar på GKN där han är medlem i verkstadsklubben,  samt styrelseledamot i KB Älvhögsborg. Är hemmahörande i Lextorp. Medlem i styrelsen sedan april 2012.

Leif  Pettersson (s) – Är urtrollhättebo enligt egen utsago, har suttit länge i Kraftstaden Fastigheters styrelse och har tidigare suttit i kommunfullmäktige samt varit med i Byggnadsnämnden och Utbildningsnämnden. Är medlem i styrelsen sedan juni -92. Leif har tidigare jobbat på NOHAB och VOLVO AERO (nuvarande GKN.)

Paul Öhman (sd) – Är född i Trollhättan och har jobbat på Saab. Är ingenjör i botten och har arbetat som marknadschef, vice verkställande direktör och som verkställande direktör inom Gränges aluminium. Flyttade från Trollhättan 1976. Är pensionär sedan 2008 och tillbaka i Trollhättan.

ordf. Stenåke Kjell (s) –  Är nybliven pensionär efter att ha varit lärare sedan -06 på Gislaved Gymnasium. Höll sig tidigare inom ekonomisk sektor men senare med inriktning mot näringslivet. Har tidigare arbetat på hyresgästföreningen. Är med i styrelsen för KFS. Gör sin 4:e period i Kraftstaden Fastigheters styrelse, har totalt varit med i 18 år i styrelsen med start i maj -95.

vice ordf. Ulf Rörstad (m) –  Bor i stadsdelen Strömslund. Arbetat med verksamhetsutveckling i många år och de senaste åren som teknisk konsult med typgodkännande av fordon. Är politiskt aktiv sedan början av 70-talet. Ledamot av kommunfullmäktige i Trollhättan och över 20 år i Byggnads- och trafiknämnden. Medlem i styrelsen sedan april 2015.

Carolina Cederlund (m) – Nyinflyttad Norrlänning som lever ett idrottsaktivt liv med många lokala åtaganden för att verka för stadens och centrums fortsatta utveckling. Arbetar på det Amerikanskt ägda bolaget AAM på Innovatum, samt driver egna inredningsprojekt som också är en stor passion.

Jonas Tilhon (v) – är uppvuxen i Tjeckien och har tillbringat många år på SAAB. Arbetar sedan 2012 som teknikkonsult i Göteborg på bl.a. Technogarden Engineering, Emerson och nuvarande som Resident Engineer på Shiloh (tidigare Finnveden Metal Structures), där Jonas knyter samman tillverkningen i Polen (gjutna maskinbearbetade lättviktskomponenter) med tillämpningsområden hos svenska kunder inom bilindustri som Volvo, Scania m fl. Medlem i styrelsen sedan november 2011.

Bertil Borglund (mp) – VD i Älvsborgsvind AB(publ). Lärare i Trollhättan 1970-2009. Facklig förtroendeman för Lärarförbundet på 1970- och 1980- talen. Kommunpolitiker i Trollhättan sedan 1985 – i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Tekniska nämnden, Miljönämnden samt Eidar. I Kraftstaden Fastigheter fr o m 2015. Jobbade ideellt för rökfria miljöer på 70- och 80-talen. Konverterade 2001 till biogasdriven privatbil. Medlem i styrelsen sedan april 2015.

IMG_3326_red