Information om hur du fakturerar oss.

Här hittar du all information du behöver för att kunna fakturera oss på Kraftstaden, Vårvik (Trollhättan Exploatering) eller Stallbacka (Propellern Fastighetsutveckling). Vi är flera personer som är gemensamma i samtliga av dessa bolag, så det är viktigt du väljer rätt bolag som mottagare till din faktura. Följ proceduren nedan, hör av dig till din kontaktperson om du har några frågor.

1. Välj det bolag som fakturan ska gå till. (Kraftstaden, Trollhättan Exploatering eller Propellern) Om du är osäker kontakta personen du gjort upp affären med. Viktigt du väljer rätt bolag från början!
2. Följ instruktionerna hur du e-fakturerar oss nedan. OBS, skicka aldrig fakturor till en person eller individ!

Den 1 april 2019 blev det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Efter att lagen trätt i kraft kommer Kraftstaden Fastigheter inte att ta emot andra typer av leverantörsfakturor än e-faktura. Läs mer om lagen nederst på denna sida.

Viktigt du väljer rätt bolag när du fakturerar!

Kraftstaden Fastigheter Trollhättan AB och Trollhättan Exploatering AB (Bolaget som utvecklar Vårvik) är dotterbolag till Trollhättans Stad. Nystartade Propellern Fastighetsutveckling AB (Bolaget som äger vissa fastigheter på Tekniska) är i sin tur dotterbolag till Kraftstaden Fastigheter. Några av våra medarbetare är verksamma i samtliga bolag.

Alla tre är egna juridiska personer och har därför separata faktureringsuppgifter. Var noggrann att rätt bolag faktureras för dina tjänster/varor. Misstag leder till tidskrävande korrigeringar för oss och för er. Stäm av med din kontaktperson om du är osäker. Här under hittar du information som nedladdningsbar pdf om uppgifter för e-fakturering för respektive bolag.

Kraftstaden Fastigheter

Trollhättan Exploatering

Propellern Fastighetsutveckling

Vanliga frågor:

› Vilken information behövs?

Vi har skapat ett dokument där det står vad som krävs av våra leverantörer för att fakturan ska hamna rätt hos oss. Där står även vilken information ni behöver ange till er VAN-leverantör för att kunna upprätta en kommunikation för elektroniska fakturor.

› Om man inte kan skapa e-fakturor, hur gör man då?

För de leverantörer som inte kan skicka e-fakturor på annat sätt, så finns det en webbfakturaportal att använda.

Klicka i så fall på länken nedan och använd projektkoden Freeportal_Kraftstaden

› MER OM LAGKRAVEN

Mer information om obligatorisk faktura till offentlig sektor finns på Myndigheten för digital förvaltnings (DIGG:s) webbsida
Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Lagen finns att läsa här:
Lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling 

Frågor om att skicka e-faktura till Kraftstaden Fastigheter skickas till info@kraftstaden.se