Vackert ljus och fin dynamik i Orios lokaler

Eftersom Orio håller till i en av ”broarna” i Genombrottet så har de koll på det mesta som händer i stans nya passage namngiven efter Gunnar W Andersson. Ljuset, takhöjden och utsikten är tre häftiga detaljer som sticker ut i Orios lokaler. 

Flytten till Innovatum och Genombrottet innebar ett stort lyft för bolaget som tidigare höll till i Nevs lokaler på Stallbacka.

– För att bli en så attraktiv arbetsgivare som möjligt och för att få tillgång till de bästa resurserna så krävs det att vi finns där folk vill vara och arbeta, förklarar Kontorschef Joacim Nyberg.

– Vi sitter närmare varann nuförtiden, trots att vi är spridda över två plan. Det är planeringen av lokalen och den fina omgivningen som gör sitt till där, ingen tvekan om det, fortsätter han.

Kontorschef Joacim Nyberg har koll på läget

Kontorschef Joacim Nyberg har koll på läget

Det mesta av jobbet med att inreda lokalen gjordes av de anställda själva.

– Alla har fått tycka till men vi hade en grupp som ansvarade för helheten. Det var extra kul när vi hade så stor möjlighet att påverka utformningen.

Nyberg förklarar att det första wow-ögonblicket uppstod när glasfasaden mot kanalen kom upp.

– Då började man få en föraning om vad som var på gång, hur fint det skulle bli. Flytten har betytt jättemycket för oss. För sammanhållningen, energipåfyllnad och mycket annat. Pulsen på området är enorm. Svårt att förklara för någon som aldrig varit här, fortsätter han.

Fakta om Orio

Orio AB ägnar sig åt lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt samt säljer logistik- och tekniktjänster. Orio erbjuder, förutom ett fulltäckande Saab Original-sortiment, nu även ett brett utbud till 26 av de mest vanliga bilarna i Sverige.

Företaget har dotterbolag på 9 huvudmarknader i Europa och USA. Gods motsvarande 50 långtradare distribueras ut varje dag.

Orio AB har efter SAAB-konkursen prioriterat att behålla resurserna. Bolaget (som tidigare hette SAAB Automobile Parts AB) följde med på köpet i konkursutförsäljningen av SAAB och blev på samma gång statligt. Ett faktum som kvarstår än idag.

Sedan 70 år tillbaka har Orio exklusivt tillhandahållit reservdelar till SAAB-bilar. Erbjudandet breddades 2013 till att även täcka in andra modeller på marknaden.

Huvudkontoret finns i Nyköping, tillsammans med logistik- och distributionscenter. Orio har också ett kontor i Trollhättan samt nio aktiva helägda dotterbolag i Europa och USA.

 

Källa: oriologistics.com samt Joacim Nyberg

Våning 2.