Under 2018 har Norra Björke skola strax utanför Trollhättan fått ny ytterpanel och nya fönster. Man passade även på att samtidigt rengöra och spola av taket, skillnaden blev minst sagt markant och taket ser ut som nytt.

Återvinning av byggmaterial

En sak som Kraftstaden provade i samband med detta projekt var återvinning av byggnadsmaterial. De befintliga fönstren och karmarna plockades ut av Kraftstadens snickare, för att sedan hämtas upp av Hus till Hus i Alingsås för renovering och försäljning på andrahandsmarknaden. Fönstren som är från början av 1900-talet, kommer nu till nytta någon annanstans. Vart fönstren kommer hamna vet vi inte ännu, fönstren står fortfarande på lagret hos Hus till Hus i väntan på renovering.

Positiv effekt på energiförbrukningen

Vid renoveringen tilläggsisolerade man även fasaden i syfte att minska energibehovet i fastigheten.

Vi kan se att efter renoveringen sjunker energiförbrukning i fastigheten. Hittills har vi sparat cirka 20% elenergi, detta gör stor skillnad då fastigheten värms upp med elpanna. Detta är ett steg i rätt riktning i arbetet med att sänka elförbrukningen.

Bilder före renoveringen

Bilder efter renoveringen

Är det något fastighetsspecifikt du undrar om gällande ombyggnationen eller fastigheten?

Kontakta ansvarig förvaltare Sophie Storm.