Handbromsen. Tidigare hemvist åt SAAB.

Trollhättans Stad och Kraftstaden Fastigheter välkomnar nya hyresgästen Techroi Fuel Systems till Trollhättan.

Idag tillkännager Spectra Premium Industries, via sitt Europeiska dotterföretag, TechROi Fuel Systems AB, att man utökar verksamheten och investerar i en ny fabrik i Trollhättan för tillverkning av bränsletankar i rostfritt stål. TechROi Fuel System har idag tillverkningsanläggning i Bengtsfors och tekniskt centrum i Trollhättan. Den nya fabriken planeras att startas upp i oktober 2019.
 
– Vi vill förstås hälsa dem varmt välkomna till Trollhättan, samtidigt är vi fullt medvetna om att detta är ett tungt besked för Bengtsfors och Dalsland, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande och fortsätter:
– Framförallt är vi glada att arbetstillfällena blir kvar i Sverige och Fyrbodal då vi har en stark tradition av tillverkningsindustri och därmed också både kompetens och erfarenhet i närområdet. Det ska vi bygga vidare på och stärka, tillsammans med Arbetsförmedlingen och andra parter, så att företaget får goda förutsättningar för sin fortsatta utveckling, fortsätter Paul Åkerlund
 
– Det känns bra att vi kan svara upp till det behov som TechROi Fuel Systems efterfrågar vad gäller både lokal och resurser och att vi kan bidra till att de kan växa ytterligare, förklarar Anders Torslid, VD på Kraftstaden Fastigheter.
 
Läs mer på TechROi Fuel Systems hemsida