Dennis Nyström visar för TTELA och för provkörare Andreas hur elbilspoolare jobbar

Idag 23 januari, samma dag som Elens dag råkar inträffa (en temadag som instiftats av Svensk Energi för att uppmärksamma värdet och vikten av tillgången på el), så hade vi på Kraftstaden en provkörningsdag av elbilarna i vår elbilspool. Initiativtagaren Dennis Nyström, som jobbar som energisamordnare på Kraftstaden, ville visa allmänheten hur lätt det är att börja använda sig av elbilar i vår elbilspool.

En av besökarna som dök upp och ville provköra bil var Andreas Andersson. Efter bilfärden frågade vi vad han tyckte om turen med elbilen av märken Renault Zoe.

– Elbilspoolen är en alldeles för bra grej för att inte vara med i, konstaterar Andreas.
– Jag tänker främst att den vore bra att ha som andrabil, då slipper man kostnader för att låta bilen stå och betalar bara för tiden man använder den. Och att det är ett grönare alternativ dessutom gör erbjudandet svårslaget, fortsätter han.

– Det var kul att så många dök upp och provade idag och ännu roligare att ännu fler var nyfikna och ville prova. Så vi får se om vi kanske ordnar en till dag lite längre fram, förklarar Dennis.

Undrar du hur man gör för att ansluta sig i elbilspoolen? Vilka villkor gäller? I denna nedladdningsbara pdf hittar du förhoppningsvis all info du behöver veta.

Ta del av vår tidigare artikel i samma ämne, i vilken Dennis förklarar fördelarna med elbilspoolen.