Hälltorpskolan
Logga miljöbyggnad

Hälltorpskolan

Hälltorpskolan är belägen i sydvästra Trollhättan i området Hälltorp. I samband med att fler väljer att bosätta sig i området ökar även efterfrågan på skolplatser.

Skolan är en F-3 skola med plats för 150 elever. Byggnaden är utrustad med tillagningskök vilket innebär att verksamheten sköter all matlagning på plats.

Utöver undervisningsrum finns det även ett skolbibliotek, rörelserum och ateljé på skolan. Byggnaden uppfördes som en träbyggnad och är klassad som Miljöbyggnad Silver.

Utemiljön är anpassad för åldersgrupperna på skolan och ska också fungera för utepedagogik i både teoretiska och praktiska ämnen, samt idrott.

Skolan som gick under arbetsnamnet Mioäpplet invigdes våren 2017 och äppelträden som planterades vid spadtaget fann sin rätta plats på skolgården.

Hedersomnämnande 2018

I 2018 års Arkitekturpris i Trollhättan var Hälltorpskolan/Mioäpplet en av tre finalister, det slutade med ett hedersomnämnande med motiveringen:

”En tilltalande skola/förskola av högkvalitativ träutformning inklusive exteriör, interiör samt utemiljö. Varierat urval av fasadmaterial och invändiga detaljer både estetiskt och funktionellt”.

  • Snygg träfasad.
  • Utemiljön på Hälltorpskolan.
  • Skolgård fylld med massa skoj.

Är det något fastighetsspecifikt du undrar om Hälltorpskolan?

Kontakta ansvarig förvaltare Daniel Nordström.