Anledningarna till att Trollhättan är som gjort för att etablera sig i är många. För att enklast sammanfatta det viktigaste och bästa med Trollhättan väljer vi att rabbla upp godbitarna rakt upp och ner. Håll i hatten, för här går det undan.

Olidan

Jobbskaparstad – 7 av 10 har fått jobb efter SAAB-konkursen.

Inspirerande företag som Zygomatic, Dynatech och Grey Design har alla sitt ursprung i det kreativa kluster som håller till på Innovatum. Just kreativitet men även rymd och flyg är vi lite extra bra på i den här stan.

Duktigt folk finns på plats, både i nyutexaminerat format från välrenommerade Högskolan Väst (vars Ingenjörsutbildningar tillhör de mest framstående i landet) och i mer erfarna varianter som varit med och lyft bl a SAAB under storhetstiden.

De kommunala driftkostnaderna (fastighetsskatt, el, vatten, sophämtning) ligger bland landets lägsta och bilköer är ett begrepp vi inte känner till i dessa trakter.Utelivet är myllrande och aktivt i krogtäta centrum och vi har tidigare utsetts till bästa kulturkommun och årets studentstad. Så om du är ute efter kontor och lokaler med de bästa förutsättningar att växa i, vänd dig till oss så hjälper vi dig.

Oavsett hur långt du kommit med ditt företag så är Trollhättan och Innovatum rätt plats att utecklas på.
Har du en nytänkande affärsidé med förutsättningar att nå internationella marknader? Utveckla ditt företag i Innovatums Inkubator. Driver du ett företag inom rörlig bild, media, design, marknadskommunikation, foto, dataspel, musikproduktion, webbutveckling eller i gränslandet däremellan? Då är ACT det rätta för dig. Innovatum erbjuder också en neutral utvecklingsplattform där såväl näringsliv, akademi och samhälle kan samverka. Bedriv forskning och utvecklingsprojekt både regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer här. Tvekar du om det finns resurser? Gör inte det. Läs mer här så förstår du varför.