arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Avslutat projektroom Innovatum District

Innovatumhallen

Inte kunde väl arbetarna som monterade stridsvagnar på 1960-talet ana att 87:an en dag skulle bli badmintonspelarnas nya hem. Men så sent som i augusti 2014 köpte Kraftstaden Fastigheter fastigheten,
som är totalt 10 700 kvadratmeter, av Peab.

Här ska den 1 500 kvadratmeter stora byggnaden byggas om till en funktionell och modern arena för
Trollhättans Badmintonförening.

Mötesplats

Innovatumhallen ligger, som namnet förtäljer, på Innovatum och i dess södra delar.

Läs mer om Innovatumhallen arrow_forward

Snabbfakta

  • Renoveringsstart 2015
  • Inflytt april 2016
  • Arkitekt Contekton
  • 4 våningar
  • Takhöjd 9 meter

En rejäl förändring

En helt ny sporthall med inriktning på badminton står snart klar på Innovatum. Sedan fastigheten köptes av Kraftstaden Fastigheter har byggnad 87 har genomgått en rejäl förvandling.

Det här är ett jättekul projekt som gynnar hela Innovatum, samtidigt som Trollhättans Badmintonförening får en efterlängtad ny hall.

Andreas Danielsson, projektledare Kraftstaden

Bakom den nya designen står Contekton i Vänersborg och arkitekten Tina Lindblom. Målet har varit att få byggnaden att smälta in i omgivningen, samtidigt som den ska sticka ut genom materialval. För att välkomna besökarna byggs en helt ny entré i Cortenplåt och med stora glaspartier. Den befintliga plåten som finns på fasaden i dag kommer att tvättas och målas i Nohabgrått. Hela fastigheten kommer att lysas upp med fasadbelysning.

Takhöjd på 9 meter

Insidan består av totalt fyra våningar, varav tre kommer att användas av badmintonföreningen. Hallen får en takhöjd på nio meter och vid entrésidan finns läktare som sträcker sig längs hela väggen. Byggnaden rymmer förutom entrén en reception med café, omklädningsrum med bastu, konferensutrymmen och en funktionsyta för föreningens träning utanför spelplanen.

– Tina Lindblom har lekt med färger inomhus, vilket blir häftigt. Trapphuset blir helt rött, väggen inne i hallen blir turkos och omklädningsrummen gula, avslöjar Andreas Danielsson.

Och för att utnyttja lokalerna maximalt har ordföranden i Trollhättans badmintonförening, Jan Borgstedt, varit inblandad i utformningen.
– Han har bra erfarenhet från vad som behövs och hur ytorna ska användas på bästa sätt för att vara anpassad för verksamheten, säger Danielsson.

Den 1 januari 2015 sattes spaden i jorden och något försenat efter byte av totalentreprenör kommer Trollhättans Badmintonförening kunna flytta in under april 2016.

arrow_back arrow_forward

Är det något du undrar om projekt Innovatumhallen?

Kontakta ansvarig projektledare Andreas Danielsson.