Trollhättan med ett företagsklimat av rang

En stad gjord för etablering

Trollhättan har många gånger visat prov på oerhörd handlingskraft.
Staden har med besked visat sin handlingskraft efter SAAB-konkursen vilket avspeglar sig socialt såväl som i kultur och näringsliv.
Vi är stolta över att vara en del av staden med så stort hjärta och engagemang!


Här finns ungefär 4600 små, medelstora men även starka globala företag som ger bredd och spets.

Trollhättan är 1 av 8 framtidsstäder i Sverige enligt undersökning av AFRY.

Bra förutsättningar att hitta ny kompetens med unika samarbeten mellan akademi och näringsliv.

nära-till-allt-känsla

Staden med det
strategiska läget

Trollhättan är nära. Västsverige och regionen kring Storgöteborg växer och fler får upp ögonen på denna strategiska plats men en tydlig nära-till-allt känsla.

Både Göteborg och Stockholm nås inom en timme med dagens kommunikationer. Dessutom är även Oslo och Köpenhamn inom komfortabelt avstånd.

Promenad på Innovatum mot byggnad 103

tillsammans blir vi starkare

Gemenskap och nätverk

Få hjälp att slå igenom med din idé eller bli kontorskollegor med andra idéstarka entreprenörer. Hos Innovatum Science Park erbjuds en neutral utvecklingsplattform där såväl näringsliv, akademi och samhälle kan samverka.

Bedriv forskning och utvecklingsprojekt både regionalt, nationellt och internationellt.

här finns resurser

Etableringsvänligt

Här finns hjälp att få! Vi hjälper dig att hitta den perfekta lokalen för din verksamhet och Trollhättans Stad hjälper dig med det du behöver veta som t ex kommunala tillstånd eller regler för att starta företag eller andra myndigheters tillstånd.

Vill du kolla runt bland lokalerna först, kontakta oss direkt.

Bland de snart 60 000 invånarna (målet är 70 000 år 2030) finns en tydlig entreprenörsanda och avknoppningarna från SAAB är många till antalet. Hälsa, turism och framför allt kultur är områden där Trollhättan ligger i framkant jämfört med nationella mått mätt.

Trollhättan med turbo i generna

Vi har en stolt industrihistoria och förmågan att ställa om när villkoren förändras. I Trollhättan är mångfald och mixen mellan klassisk industri och högteknologi det unika. Platsen som har småstad i hjärtat men storstad i sinnet.

Se filmen om Trollhättan, om fördelarna med att bo, leva och verka här.

Välkommen att kontakta Kraftstaden!

Är du intresserad av vad vi kan göra för ditt företag och hur vi kan optimera för din verksamhet? Kontakta oss så hjälper vi dig.