Vi är kraften bakom Trollhättan

Företagsklimat som heter duga

Det finns en företagsanda i Trollhättan som få andra kommuner kan matcha.
Historien om tillverkande industri, företagande och även entreprenörskänslan går tillbaka flera hundra år bakåt i tiden.

Detta har givetvis satt sig i väggarna och företag kan idag andas in
denna inspiration för att motiveras av den handlingskraft som staden kännetecknas av.


Historien om tillverkande industri, företagande och även entreprenörskänsla går tillbaka flera hundra år bakåt i tiden.

Högskolan Väst bidrar med forskning och tillskott på arbetsmarknaden som är hungriga på att visa sina färdigheter.

Här finns ett driv att föra utvecklingen framåt och att ständigt bli bättre.

växande stad med ambitioner

Utveckling & Innovation

Trollhättan har ett av Sveriges bästa företagsklimat och med viktiga framgångsfaktorer som kraftfulla satsningar på nya bostadsområden och fortsatt engagemang för en levande, grön och hållbar stad är Trollhättan en stad att räkna med även i framtiden.

alltid i framkant

Turbo i generna

Många kommuner strävar efter att hitta något unikt som lockar – i Trollhättan är det mångfalden och mixen mellan klassisk industri och högteknologi som är det unika.

Vi har som många vet turbo i våra gener och här är Rocket science business as usual. Trollhättan har småstad i hjärtat men storstad i sinnet.

kunskap inpå knuten

Högskolan Väst

Här finns Högskolan Väst med drygt 15 000 studenter i fräscha lokaler, ett av landets största söktryck och med fokus på arbetsintegrerat lärande.

Högskolan Väst bidrar med forskning och tillskott på arbetsmarknaden som är hungriga på att visa sina färdigheter. En tydlig tillförsel av arbetskraft som bidrar
till att ytterligare driva företagandet i regionen framåt.

Urkraft i miljön

Här finns även en miljö vid Trollhätte kanal där medarbetare kan finna kraft från naturen. Alltså ytterligare argument för att Trollhättan är helt rätt ställe för dig och dina kollegor.

En stad av nätverk

Nätverk eller nätverkande – ett sammanhang där alla delaktiga kan dra nytta av varandras erfarenheter och kunskap. Ett lätt, rätt och viktigt sätt att nå ut med sitt företags budskap.

Hjälp med etablering

Om ditt företag funderar på att etablera sig i Trollhättan finns hjälp att få från mängder av olika håll. Genom Kraftstaden och Trollhättans Stad. Vi hjälper dig!