Vårt uppdrag

Bolaget har till uppgift att vara ett av kommunens starkaste näringslivsinstrument
och har varit i kommunens ägo sedan 1965. Dessförinnan var det ett privat bolag,
som bildades 1909 under namnet Trollhättans Tomt AB.


Kraftstaden Fastigheter har till uppgift att vara ett av kommunens starkaste näringslivsinstrument. Bolaget har varit i kommunens ägo sedan 1965.

Årsredovisning arrow_forward

Kraftstadens styrelse

Vår styrelse har många års erfarenhet av allt från politiska uppdrag till småföretagande och entreprenörskap.

Läs mer arrow_forward

Kontakta oss

Om personen du söker inte svarar, lämna ett meddelande i röstbrevlådan, skicka ett sms eller mejla så återkommer vi.

Kontaktuppgifter arrow_forward

Äger, utvecklar och förvaltar

Numera äger, utvecklar och förvaltar bolaget fastigheter för både näringslivets och kommunens behov. Eftersom det tidigare namnet inte speglar den verksamhet bolaget bedriver idag, genomfördes ett namnbyte under första halvåret 2017 från Trollhättans Tomt AB till Kraftstaden Fastigheter Trollhättan AB, förkortat Kraftstaden.

I bolagets verksamhet ingår även att på uppdrag av kommunen förvalta centralt belägna parkeringsanläggningar på tomtmark samt leda kommunala investeringsprojekt som staden särskilt beställer.

Affärsidé och vision

Vi utvecklar, bygger och förvaltar verksamhetsmiljöer som stärker våra kunders konkurrenskraft. Vår vision är att kunna erbjuda miljöer där alla får plats att växa.

Vad vi gör

Moderna och flexibla verksamhetsmiljöer, utomhus och inomhus.

Nyttan vi tillför

Alla olika företag och organisationer, med olika förutsättningar och behov ges rätt förutsättningar.

Vår passion

Att hjälpa såväl företag som individer att växa och skapa utveckling och konkurrenskraft.

Kraftstadens bidrag till stadens mål på 70 000 invånare till 2030 är att skapa plats för 1 500 nya arbetsplatser.

Våra kärnvärden

Lyssna

Vi lyssnar. Goda relationer får vi genom dialog. Vi har en nära kontakt med våra befintliga och framtida kunder, och är lyhörda för deras behov och önskemål. Vi lyssnar på våra samarbetspartners, på varandra i bolaget och är lyhörda för vad som händer i omvärlden. Att lyssna gör oss till ett bättre och effektivare bolag.

Våga

Vi vågar. För att bli attraktiva och intressanta måste vi vara bra på det vi gör. Men vi måste också våga testa nya lösningar, nya idéer, och nya samarbeten. Vi talar klarspråk, tar ställning och engagerar oss i framtidsfrågor. Genom att vi vågar satsa, och skapa hållbara och innovativa verksamhetsmiljöer, bidrar vi till att Trollhättan växer.

Leverera

Vi levererar. Det vi säger att vi ska göra ser vi till att genomföra. Genom att alltid prestera på rätt nivå ser vi till att leverera på ett sätt som uppfyller och gärna överträffar förväntningarna. Våra kunder, ägare och samarbetspartner ska känna sig trygga i att vi alltid levererar vad vi lovar.

Utveckling och ekonomi

För att bidra till fortsatt utveckling av Trollhättan behöver vi tydligt identifiera vår roll som stads- och näringslivsutvecklare.

Läs mer arrow_forward

Kraftstaden Fastigheter är ett helägt kommunalt bolag i Trollhättan. Bolagets formella ägare är Trollhättan Stadshus AB.

Läs mer arrow_forward

För större inköp gör vi upphandlingar enligt LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) av byggentreprenader, tjänster och varor.

Läs mer arrow_forward

Lediga tjänster

Vad kul att du är intresserad av att arbeta med oss på Kraftstaden!

Klicka på länken nedan för att se om vi har några lediga tjänster
eller skicka in en spontanansökan.Följ oss gärna i sociala kanaler för senaste nytt.