arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Avslutat projektroom Centrum

Magnus Åbergsgymnasiet
renoveras

Med 40 år på nacken är det snart dags för Hus P på Magnus Åbergsgymnasiet
att genomgå en större renovering. Det blir starten för en av många renoveringar som ska göras på skolan.

Skola

Magnus Åbergsgymnasiet har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram

Läs mer om MÅG arrow_forward

Snabbfakta

  • Etappvis renovering
  • Atriumgårdar
  • Byggstart etapp 1 2018
  • Projektet klart höst 2021
  • Ljusare, säkrare och mer trivsam läromiljö

Färdiga renoveringar

Byggprogrammet

Ingen större uppfräschning har gjort sedan Hus P byggdes 1978 men den här renoveringen har lyft lokalerna till en ny nivå och skapat en bra miljö för lärande
och för gemensamma resurser när måleriprogrammet flyttat in.

Några av eleverna kommer få chansen att vara med under byggprocessen i utbildningssyfte. Renoveringen kommer bli ett rejält lyft och innebär en nytändning för eleverna som går där.

Jan Mattsson, projektledare Kraftstaden

När renoveringen är färdig kommer Måleriprogrammet flytta från Hus J/K till Hus P, för målareleverna kommer det finnas bås för målning och kakelsättning där man kommer kunna öva på olika moment. I Hus J/K kommer högstadiet senare flytta in.

Slättbergsskolan

För att möta det stora behovet av fler högstadieplatser i kommunen togs steget att renovera en del av MÅG som inte längre användes när måleriprogrammet flyttat ut. Allt för att förenkla, förbättra och möta behovet.


Resterande delar av MÅG

Etapp 1

Efter sommaren 2020 kunde man stolt presentera en fantastisk förändring för elever och lärare. Atriumgårdar där det tidigare varit igenvuxna utegårdar, en renoverad aula med senaste ljustekniken, renoverade och utbyggda klassrum. Här kan man hänföras av ljusets betydelse i dubbel bemärkelse – dagsljus som flödar och teknik som gör att man kan ändra färg efter humör eller årstid, vilket som faller in.

Etapp 2

Nästa etapp var renovera och bygga nya och fina lokaler för bibliotek, administration och elevhälsa. Så kul att se förändring i lokalerna och även tidigare utemiljö. Det som innan renovering var en igenvuxen utegård är nu plats för skolans administration.

Etapp 3

Nästa och sista etappen där ser vi fortsatt renovering av klassrum och korridor men även en uppfräschning av cafédelen. Beräknas vara klart sommaren 2021.

Är du intresserad av detaljerna kring renoveringen på Magnus Åbergsgymnasiet?

Hör gärna av dig till ansvarig projektledare Jan Mattsson.