arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Avslutat projektroom Innovatum District

N3 – mötesplats för ung kultur

På N3 står ungdomar och kultur i centrum och med replokaler, dans- och dramasalar, musikrum,
black box, klubbscen, bildsalar, mediastudios, ljudstudios så finns det något för alla.

N3 är ett landmärke och flitigt använd av kringboende både på dag- och kvällstid.
Restaurangen besöks av många och på kvällar och helger kan man boka lokaler
för fest eller möteslösningar.

Mötesplats

N3 hittar du i de centrala delarna av Innovatum.

Läs mer om N3 arrow_forward

Snabbfakta

  • Lokalyta cirka 5700 kvm
  • Byggtid mars 2009 – feb 2011
  • Totalentreprenör Sefa Byggnads AB

Projektledaren berättar.

Detta blev ett mycket bra projekt och innehöll många spännande moment. För att kunna uppföra byggnaden var vi förutom att riva en hel byggnad som låg på platsen också tvungna att dra om en stor mängd högspänningskablar.

Rivningsarbetena påverkade även två byggnader som skulle vara kvar och vara i full drift under byggtiden. Dessa byggnader byggdes emot med den nya femvåningsbyggnaden så att allt ”smälte” ihop till en fantastisk blandning av gammal industribyggnation och ny modern byggstil.

Projektet var en Totalentreprenad tillsammans med Sefa Byggnads AB som totalentreprenör. Projektet präglades av stort engagemang och delaktighet från alla inblandade både entreprenörer och de framtida brukarna som skall ha byggnaden som sin arbetsplats. Byggnaden blev väldigt lyckad och togs emot med glädje av de som väntat på den länge.


Historik kring projektet

I september 2008 fattade Kommunfullmäktige beslut om lokalprogram för Ungdomens Hus, senare N3. Tanken var att man skulle bygga ett nytt hus i 5 våningsplan för ungdomskultur samtidigt som man skulle utöka restaurangverksamheten som redan fanns i intilliggande lokaler.

Byggnaden skulle ligga mitt på Innovatumområdet och bli ett riktigt landmärke. Kraftstaden Fastigheter som är fastighetsägare projekterade och upphandlade entreprenaden och var sedan projektledare för byggnationen.

Är du intresserad av detaljerna
kring projekt N3?

Hör gärna av dig till ansvarig projektledare Jan Mattsson.