Nytt produktionskök på Överby
I takt med att Trollhättans Stad växer, och med ambitionen av fortsatt tillväxt, behöver även måltidsförsörjningen anpassas för Trollhättans invånare.
Centralköket som finns idag är föråldrat och i stort behov av omfattande renovering. Genomförd måltidsutredning indikerar dessutom att
Trollhättan bör ha tre större produktionsenheter på strategiskt placerade platser i stan för att kunna möta nutida och framtida behov.
Snabbfakta
- Byggstart februari 2022
- Byggnaden kommer att bli runt 2 500 m2
- Tekniktät byggnad
- Hög säkerhet på elförsörjning
- Plats för nödvattentankar finns
- Beräknas vara klar augusti 2023
Information om projektet
Valet av Överby som placering för ytterligare en produktionsenhet innebär fördelar på flera plan. Trollhättans Stads tre produktionsenheter blir med centralköket på Överby bra placerade utifrån ett geografiskt perspektiv såväl som ett logistiskt. Med tre separata enheter minskar också sårbarheten i händelse av kris. Transportkommunikationen har med placeringen ett bra flöde och ligger i nära anslutning till E45, där transporterna i huvudsak går med de större leveranserna.
Nu påbörjas arbetet
Fredagen den 18 mars togs det första spadtaget på platsen där produktionsköket kommer byggas. Trollhättans Stad, Serneke och Kraftstaden fanns representerade och tog plats bakom spadarna. Därefter bjöds det på portionsförpackad vegetarisk soppa i det fina vårvädret. Nu ska det bli spännande att följa resan från start till färdig tekniktät byggnad.
Är det något specifikt
du vill veta om projektet?
Kontakta ansvarig projektledare Andreas Danielsson.