arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Avslutat projektroom Västra

Förskolan Toppluvan

Toppluvan kommer under perioden mars 2021 – september 2022 genomgå en renovering av befintligt lokal, en nybyggnation på cirka 1000 kvm och en uppfräschning av förskolans lekområde. Arbetet kommer att delas upp i etapper där första etappen blir nybyggnationen.

Förskola

Toppluvan är en förskolan belägen i Strömslund, på västra sidan om älven.

Läs mer om Toppluvan arrow_forward

Snabbfakta

  • Byggstart mars 2021
  • Renovering av befintlig lokal
  • Tillbyggnad cirka 1000 kvm
  • Beräknas vara klart hösten 2022
  • Samarbete med MVB

Information om projektet

I mars 2021 togs första spadtaget eller kanske kan man säga, första rivningen. Avdelningen Skidan har rivits för att ge plats åt nybyggnaden, vilket är det första steget i projektet. Här kommer cirka 1000 kvm nya, moderna lokaler byggas. I byggnaden fokuserar man på ljus, luft och utrymmen. Ett modern kök för tillagning ska också innefattas i den nya byggnaden.

Den gamla delen av förskolan ska renoveras i så stor utsträckning som möjligt. Vissa saker går dock inte att påverka som exempelvis takhöjden inomhus.

Lekytorna utomhus ska genomgå en total uppfräschning och den stora tomten ska används mer effektivt. Tillbyggnaden kommer inte att innebära att utomhusytorna blir mindre utan de kommer att finnas kvar för lek och aktivitet men med mål att användas mer effektivt.

Projektuppdatering

210829 – Det är kul att se hur den nya delen av Toppluvan växer fram. Här har en ny byggnad form och är första steget i projektet. Naturen ramas in och lekytorna kommer att fräschas upp.

Är det något specifikt
du vill veta om projektet?

Kontakta ansvarig projektledare Jan Mattsson.