arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Avslutat projektroom Centrum

Torgbyggnaden
på Drottningtorget

För att ytterligare öka torgets attraktionskraft byggs nu en torgbyggnad som kommer stå färdig
hösten 2020. De vanliga servicefunktionerna som offentliga toaletter och mötesplats kommer att finnas. Förhoppningen är att man genom rätt utformning av byggnad och kombination av hyresgäster
kan stärka funktionen av att vara ett nav i stadskärnan, en samlingsplats att räkna med.

Mötesplats

Torgbyggnaden är en mötesplats för invånare och besökare – samlingsplats att räkna med.

Läs mer om Torgbyggnaden arrow_forward

Snabbfakta

  • Byggstart våren 2020
  • Klar hösten 2020
  • Två våningar
  • Materialval trä, glas och stål
  • Invigning nyårsafton
  • Entreprenör Serneke

Utformning

Byggnaden kommer att färdigställas i två våningar och ha gedigna materialval i form av trä, glas och stål. Containerkonceptet som först planerades har anpassats för att bättre passa de verksamheter som kommer att finnas i byggnaden.

Torgbyggnaden och verksamheterna som kommer att drivas där är viktiga pusselbitar som vi hoppas ska hjälpa till att öka torgets och centrums attraktionskraft.

Anders Torslid, VD Kraftstaden Fastigheter

Invigning

På nyårsafton invigde Trollhättans Stad det nya Drottningtorget. Målet med ombyggnationen av torget var att skapa en mötesplats för hela Trollhättan – ett torg för alla.

Torget har en stor och viktig del i att göra stadens stadskärna mer attraktiv, öka pulsen och locka ännu fler människor till centrum.

arrow_back arrow_forward

Verksamheter i byggnaden

Företagen som kommer att flytta in till hösten, är väl valda verksamheter oavsett vilket ärende man har i Trollhättan och på Drottningtorget – Gourmetkorv, God Mat & Co, City Trollhättan, Visit Trollhättan Vänersborg och Film i Väst.

Turistbyrån flyttar som i ett led av sin utveckling till en mer ändamålsenlig plats för kommande uppdrag. Här kan man få information om det lokala-, regionala och nationella turistutbudet året runt. Man kan även få hjälp med bokning av boende och tips om lokala cykel- och vandringsleder, information om kommande evenemang och mycket mer.

Centrumutvecklarna tar plats i torgbyggnaden.

Vars verksamhet ska förena allmänna och kommersiella intressen för en långsiktig och hållbar utveckling av Trollhättans stadskärna och därmed öka Trollhättans attraktionsvärde. De arbetar ständigt med att samla stadens olika aktörer för att tillsammans aktivt arbeta med stadens utveckling och mot målet Årets stadskärna 2022.

Med ett stort urval på 75 olika sorters korvar, kommer nu det prisbelönta företaget till Trollhättan. Här erbjuds ett äkta hantverk, gjord med hjärta och med de bästa svenska råvarorna som grund. Trollhättan är först ut i företagets expansion genom franchisetagare och har fokus på hög kvalité, hållbarhet och spännande smaker.

God Mat & Co. Lokala entreprenören Thomas Löfgrens nya projekt. Vegetarisk snabbmat genom flera olika koncept där Torget kommer bli den första fasta installationen för vårt nya koncept ”Locations”.

Film i Väst har funnits sedan 1992 har samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella verk, där en del har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards.

Är du intresserad av
detaljerna kring projektet?

Kontakta gärna ansvarig förvaltare Kristian.