arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Pågående projektroom Södra

Upphärad skola

Den nuvarande skolan i Upphärad var i behov av renovering och Utbildningsnämnden tog beslutet att
bygga en ny skola, då man bedömde att det var ett bättre och mer kostnadseffektivt alternativ
än att renovera nuvarande lokaler.

Skolan ligger vackert belägen i samhället i Upphärad där landsbygd och bebyggelse möts.

Läs mer om Upphärad skola arrow_forward

Skolan är redo för skolstart

En multifunktionell och grönmärkt skola med härlig utemiljö väntar barnen i Upphärad när den nya F-5 skolan står redo för höstterminens skolstart.

Skolan tar form

Bygget med den nya skolan i Upphärad är i full gång och till hösten kommer byggnaden att husera elever från förskoleklass upp till årskurs fem. Det är en multifunktionell och flexibel skola som väntar de dryga 80 eleverna.

Undervisningssalarna kommer enkelt kunna anpassas efter klassernas storlek med hjälp av ljudisolerade vikväggar, det kommer att finnas en kombinationssal för undervisning i bland annat slöjd och musik samt en härlig utemiljö med en mängd spännande inslag. Här anordnas bland annat ett utvändigt klassrum, en ny fotbollsplan, miniarena med miniläktare, sinnesstigar och en stor klätterpark. En bra och säker parkeringsmiljö med goda logistikmöjligheter kommer också att finnas.

Skolans tak utrustas med solceller på ena sidan och kläs med sedumtak på den andra. Solcellerna väntas tillgodose all fastighetsel och vid behov kommer resterande värme från nyinstallerad bergvärme. Det är en grönmärkt skola som byggs mot certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Skolan kommer ha plats för 150 elever, med andra ord en perfekt skolan för ett växande Upphärad.

Snabbfakta

  • Storlek 1 400 m2
  • Ge plats för 150 elever
  • F-årskurs 5
  • Sedumtak och solceller
  • Multifunktionell och flexibel
  • Beräknas vara klar juni 2023
  • Byggentreprenör Tommy Byggare

Information om projektet

Den nya skolan kommer att byggas i ett plan på en yta av 1 400 kvadratmeter och ge plats för 150 elever från förskoleklass till årskurs 5. Skolans fasad kommer att kläs med röda träpaneler och taket får solceller och sedumväxter.

Med kommande skola för 150 elever, och den sedan några år tillbaka nya förskolan Lindåsen, ges Upphärad goda förutsättningar att växa

Anders Torslid – VD Kraftstaden Fastigheter

Är det något specifikt
du vill veta om projektet?

Kontakta ansvarig projektledare Andreas Danielsson.