Snöröjning

Vem gör vad

Bra att känna till om snöröjning

Många är vi som älskar snö men det gnistrande vackra vita kan också skapa en del huvudbry – och träningsvärk i ryggar.
Vi tog en pratstund med vår kollega Magnus Elfving, förvaltare på Kraftstaden Fastigheter för att ta reda på hur snöröjningen sköts på Innovatum.


Innovatum

– På Innovatum är det Kraftstaden som ansvarar för att snöröjningen sköts. Vi har via Trollhättan Stad en upphandling med Centralen som utför både snöröjning och grusning i området säger Magnus.

– Det vi vill att hyresgästerna ska göra är att ringa till oss om skottningen eller grusningen inte har blivit utförd eller om det krävs ytterligare så vi kan åtgärda detta så fort som möjligt, uppmanar Magnus. Kraftstaden sköter lättare handskottning runt entréerna.

Övriga fastigheter

Vem som ansvarar för snöröjning vid Kraftstadens övriga fastigheter skiljer sig åt beroende på vilken överenskommelse vi har med de olika hyresgästerna. I vissa fall är det hyresgästen själv som sköter snöröjning och grusning runt fastigheten.

– Då rekommenderar vi våra hyresgäster att införskaffa en ordentlig snöskyffel och eventuellt gatusalt, detta underlättar arbetet för att på bästa sätt förhindra halkolyckor för så väl medarbetare som gäster till fastigheten, förklarar Magnus.

När vårsolen sedan börjar värma efter vinterns kyla, är det ett tydligt vårtecken att det börjar bli dags för upptagning av gruset. Det hjälper Samhall oss med och arbetet påbörjas vanligtvis runt april-maj.