arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Kontorlocal_offer Kultur / fritidlocal_offer Lager / Verkstad / Industrilocal_offer Övrigaroom Innovatum District

Byggnad 73

Kraftstaden Fastigheter köpte fastigheten 2001.
Kraftstaden Fastigheter har renoverat byggnaden etappvis
med början 2001 för Manroland skepp 73:5.

Kort fakta

  • 10 116 kvm lokalyta, i tre plan
  • Inrymmer kontor, kontorslandskap, vårdcentral, verkstad och lager
  • Hiss
  • Finns automatiskt brandlarm och sprinklersystem
  • Nära till kollektivtrafik och bilparkering

Historik kring fastigheten

Byggnad 73 uppfördes under 1960-talet som centralförråd med kontor. Byggnaden användes senare som monteringshall för tryckpressar och lok.

Kreativt utrymme

Många kreativa huserar i 73:an. Läs mer om vem som gör vad här eller följ länkarna till deras respektive hemsidor för ännu mer information.  

2007-2008 renovering för Produktionsteknisktcenter, Innovatum. 2008-2009 rivs byggnad 95 i samband med renovering för Vårdcentralen, Primapraktiken (2009) och Högskolan Väst. 2011-2012 renoveras lokaler för eAAM och man bygger även ut lokaler för Vårdcentralen. Byggnad 95 har tidigare hyrts ut som förråd/lager till bland annat Saab Automobil.

arrow_back arrow_forward

ACT

ACT står för All Creators Together, strävar efter att samla alla kreatörer i Fyrbodal. På ACT möts Innovatums kreativa näringar. Kreativa lokaler erbjuds, utvecklande aktiviteter ordnas och sköna människor samlas.

Produktionstekniskt centrum

Ett av Sveriges modernaste produktionstekniska laboratorium finns i 73:an. 5500 kvadratmeter mötesplats för forskare, utvecklare inom produktionsindustrin och studenter som under ett och samma tak har tillgång till avancerad utrustning och allt som krävs för att driva utvecklingsprojekt för produktionsmetoder i världsklass. Metoder som stärker konkurrenskraften hos teknikföretagen i vår region och gör att vi behåller industriproduktionen i Sverige.

Inkubator

På Inkubator tas kreativitet om hand och idéer förverkligas. Få tillgång till kontorslokaler och professionell rådgivning genom processens alla delar tillsammans med andra entreprenörer i en inspirerande miljö.

eAAM

Drivelinespecialisten eAAM Driveline Systems AB håller också till i 73:an. De konstruerar och utvecklar drivlinor för elektrisk fyrhjulsdrift, hybriddrift samt elbilar. De har utvecklat en unik huvudprodukt som består av en patenterad elektrisk driven bakaxel med tillhörande styrelektronik. Systemet ger Hybriddrift med kraftigt sänkt bränseförbrukning tillsammans med överlägsen fyrhjulsdrift och väghållning. Företaget är en avknoppning från Saab Automobile, men är numera helägt av amerikanska American Axle.

Primapraktiken

Primapraktiken hittar du i den delen av 73:an som ligger närmast Nova Arena. På Primapraktiken, som startade sin verksamhet 2009, hittar du läkarmottagning, sjukvårdsrådgivning, barnavårdscentral, specialistsköterskemottagning, astma/KOL, diabetes, hjärta/kärl, mottagning för psykosocial hälsa, företagshälsovård, vaccinationsmottagning, hälsokontroller, intyg – till exempel körkortsintyg, sömnskola, rökavvänjning, diethjälp samt stresshanteringsyoga.


2007 renoverades norra delen av byggnaden (cirka 5 500 kvm) för Innovatum AB som då flyttade från byggnad 74.

2008 revs byggnad 95, som var placerad söder om byggnad 73. Här fanns tidigare plåtbearbetning, bockningsmaskiner, valsmaskiner med mera.

2008 färdigställdes 520 kvm för Inkubator.

2008 iordningställdes södra delen av byggnaden (ca 3400 kvm) för bland andra Hexagon, Innovatum och JAMCA samt en personbilsparkering söder om byggnaden.

2008 Färdigställdes lokaler för Kreativ Näring och Högskolan Väst på totalt cirka 2100 kvm

2009 inreddes lokaler för vårdcentralen Primapraktiken cirka 530 kvm

2011 Iordningställdes lokaler i södra delen för EAAM på cirka 2200 kvm

2011 Iordningställdes personbilsparkeringen norr om byggnad 73.

Är det något fastighetsspecifikt
du undrar om Innovatum District?

Kontakta ansvarig förvaltare Thomas Söder.