arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Förskola / Skolaroom Västra

Hälltorpsskolan

Hälltorpskolan är belägen i sydvästra Trollhättan i området Hälltorp. I samband med att fler väljer att bosätta sig i området ökar även efterfrågan på skolplatser.

Skolan är en F-3 skola med plats för 150 elever. Byggnaden är utrustad med tillagningskök vilket innebär att verksamheten sköter all matlagning på plats.

Kort fakta

  • F-3 skola
  • Plats för 150 elever
  • Matlagning på plats
  • Certifierad Miljöbyggnad Silver
  • 2018 års Arkitekturpris i Trollhättan

Utepedagogik

Utöver undervisningsrum finns här även ett skolbibliotek, ett rörelserum och en ateljé. Byggnaden uppfördes som en träbyggnad och är klassad som Miljöbyggnad Silver.

Utemiljön är anpassad för åldersgrupperna på skolan och ska också fungera för utepedagogik i både teoretiska och praktiska ämnen, samt idrott.

Skolan som gick under arbetsnamnet Mioäpplet invigdes våren 2017 och äppelträden som planterades vid spadtaget fann sin rätta plats på skolgården.

Hedersomnämnande 2018

I 2018 års Arkitekturpris i Trollhättan var Hälltorpskolan/Mioäpplet en av tre finalister, det slutade med ett hedersomnämnande med motiveringen:

”En tilltalande skola/förskola av högkvalitativ träutformning inklusive exteriör, interiör samt utemiljö. Varierat urval av fasadmaterial och invändiga detaljer både estetiskt och funktionellt”.

Är det något fastighetsspecifikt
du undrar om Hälltorpskolan?

Kontakta ansvarig förvaltare Fredrik.