arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Kultur / fritidroom Innovatum District

Innovatumhallen

Sedan Kraftstaden köpte byggnad 87 har den genomgått en större förvandling. På 1960-talet användes byggnad 87 till att montera stridsvagnar. Och 2014 köpte Kraftstaden byggnaden av PEAB, som är totalt 10 700 kvadratmeter stor.
Idag är det en funktionell och modern arena för Trollhättans Badmintonförening.

Badmintonhall i toppklass

2015 sattes första spadtaget i marken för den 1500 kvadratmeter stora badmintonhallen. Den består av fyra våningar, varav tre stycken används av badmintonföreningen.

Takhöjden i hallen är på 9 meter och vid entrésidan finns det läktare som sträcker sig längs hela väggen. Det finns 9 stycken badmintonbanor i toppklass och ordförande i Trollhättans Badmintonförening, Jan Borgstedt, har varit inblandad i utformningen för att utnyttja lokalen maximalt.

Det finns 9 stycken badmintonbanor i toppklass.

Jan Borgstedt – Ordförande Trollhättans Badmintonförening
Byggnad 87 som den såg ut innan ombyggnationen
Efter ombyggnation

Café och reception

Förutom badmintonhall finns det också reception med café, omklädningsrum med bastu, konferensutrymmen och en funktionsyta för föreningens träning utanför spelplanen. På insidan har man lekt med färger där trapphuset är i rött, väggen inne i hallen är turkos och omklädningsrummen är gula.

Ny hyresgäst

Plan 4 i hallen har länge stått tom i väntan på rätt hyresgäst. Under 2018 genomfördes renovering och anpassning av lokalen. I oktober samma år blev det färdigt och från Hojumsomårdet flyttade Friskis&Svettis  hela sin verksamheten in på plan 4 och gör nu Badmintonföreningen sällskap i Innovatumhallen.

Är det något fastighetsspecifikt
du undrar om Innovatumhallen?

Kontakta ansvarig förvaltare Kristian Carlsson.