arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Förskola / Skolalocal_offer Kultur / fritidroom Östra

Kronan

På Kronan som ligger centrala skolområdet i Trollhättan – i Kronogården, 
hittar du kulturhus, bibliotek, fritidsgård, skola och medborgarservice på ett och samma ställe.

Snabbfakta

  • Lokalyta 6994 i två plan
  • Färdigställt under 2009
  • Kulturhus med stort bibliotek
  • Här går drygt 400 elever i årskurs F-9
  • Bra kommunikationer
  • Hyrs ut på kvällar och helger till föreningar

Samarbete Innovatum Science Center

På skolan har lärare och elever god tillgång till bärbara datorer, smartboards och annan bra teknik som kan vara till god hjälp i undervisningen.

I ett samarbete med Innovatum Science Center har det skapats en portabel matteverkstad där det bland annat arbetas praktiskt med matematik och teknik, något som Kronan satsar extra mycket på. Innovatum Science Center och flygplansteknikerna på Volvo Aero har hjälpt göra skolan ännu roligare.

Kulturhus

I kulturhuset är det sällan stilla. Där pågår utställningar, författarbesök, musik, barnkulturlördagar, sagostunder och mycket annat.

Det är också möjligt att arrangera något eget på Kronan. Ordna möten, ställ till med fest, arrangera en utställning, bjud upp till dans, inspirera till drama, dra ihop till slöjd, kreera visionärt med bild och målning, mmm.

Kronan Bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek, men också en mötesplats för gamla och unga. Biblioteket har ett brett sortiment av olika medier med bland annat mycket litteratur, tidskrifter och dagstidningar på flera språk.

Medborgarservice stängt permanent

Från och med december 2023 finns inte Medborgarservice på Kronan Kulturhus kvar. Du får istället ditt stöd från Trollhättans Stads Kontaktcenter som finns i Stadshuset. Kontaktcenter hjälper dig till den person eller enhet som kan hjälpa dig med ditt ärende.

Är det något fastighetsspecifikt
du undrar om Kronan?

Kontakta ansvarig förvaltare Fredrik.