arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Kontorroom Centrum

Torgbyggnaden Drottningtorget

Efter en lång tid av att vara mest en plats man passerar har Drottningtorget äntligen blivit en mötesplats, ett torg för alla.
Mycket tack vare det nyaste tillskottet, Torgbyggnaden. Platsen har en stor och viktig del i att göra
stadens stadskärna mer attraktiv, öka pulsen och locka ännu fler människor till centrum.

Snabbfakta

  • Byggnadsår 2020
  • Huserar 5 verksamheter
  • Turistinformation
  • Offentliga toaletter

En naturlig mötesplats

För att säkerställa att torget blir just en sådan plats var det viktigt att se till invånarnas behov och önskemål. Tillskott så som offentliga toaletter, lek-ytor, utrymme för torghandel och någonstans att slå sig ner för en bit mat har gjort Drottningtorget både förtjänt av sitt namn och till en naturlig träffpunkt.

Viktiga pusselbitar

– Torgbyggnaden och verksamheterna som drivs där är viktiga pusselbitar som vi hoppas ska hjälpa till att öka torgets och centrums attraktionskraft, säger Anders Torslid, vd för Kraftstaden Fastigheter

Verksamheter i byggnaden

Intentionen har alltid varit att Torgbyggnaden ska vara en öppen plats för alla Trollhättebor. Det är därför så roligt att vi har kunnat fylla byggnaden med så mycket liv och värme. I ena delen har Visit Trollhättan Vänersborg flyttat in. Torget är centralt och känns som en väldigt naturlig plats för deras verksamhet. På plan två kommer Film i Väst öppna ett minde kontor, bland annat för att ta emot gäster men också som kontorsplats åt pendlande personal.

I andra änden av byggnaden finns byggnadens restauranger. Food Court-upplägget (att man beställer från olika restauranger men kan sitta tillsammans) bidrar också till en öppen och inbjudande känsla.

Det som är fantastiskt att se är hur alla verksamheter i byggnaden direkt fångar möjligheten till positiva synergieffekter och umgås med varandra för att planera tillsammans.

– Den food court som skapats följer precis den vision som vi haft från början, dvs en miljö som gör det lätt att mötas och som samtidigt tillför något unikt till Trollhättan. Det har varit viktigt att inte skapa mer av det som redan finns utan att istället eftersträva att tillföra nya dimensioner som bidrar till stadens ökande attraktionskraft.

Viktor Johansson, Affärsutvecklingschef Kraftstaden

Sur-deg och sur-öl. På Sour är det inte helt otippat detta som är temat. Varför inte prova någon av deras smarriga surdegspizzor? Vad sägs som Falafel- eller carbonarapizza.

Hos Sour kan du till och med äta pizza till efterrätt (!). Är inte pizza din grej kan du alltid testa en mättande bowl istället.

Läs mer arrow_forward

Turistbyrån flyttar som i ett led av sin utveckling till en mer ändamålsenlig plats för kommande uppdrag. Här kan man få information om det lokala-, regionala och nationella turistutbudet året runt.

Läs mer arrow_forward

Vars verksamhet ska förena allmänna och kommersiella intressen för en långsiktig och hållbar utveckling av Trollhättans stadskärna och därmed öka stadens attraktionsvärde.

De arbetar med att samla stadens olika aktörer för att tillsammans aktivt arbeta med utveckling och mot målet Årets stadskärna 2022.

Läs mer arrow_forward

Film i Väst har funnits sedan 1992 har samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella verk, där en del har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards.

Samproduktionerna är framträdande på världens främsta filmfestivaler och har vunnit 161 Guldbaggar och nominerats 325 gånger.

Läs mer arrow_forward

Är det något fastighetsspecifikt
du undrar om Torbyggnaden?

Kontakta ansvarig förvaltare Kristian.