Acrius med utbud från rehab till elit

Kraftstaden har varit på besök hos Acrius (fd Rygg- och Ledkliniken) en träningsverksamhet
med ett brett utbud som sträcker sig från rehab till elit. Vi träffar Lars-Ove Hedin och
Ulrika Erlandsson som brinner för sin verksamhet, för träning i största allmänhet och för de
positiva effekterna som finns inom räckhåll för oss alla.

Startade för 20 år sedan

Verksamheten startade i Uddevalla för cirka 20 år sedan och under årens gång valde man att etablera sig även i Trollhättan. Nu har man satsat på att utöka verksamheten i Trollhättan ytterligare med mer lokalyta och med den senaste utrustningen på marknaden.

Det finns många som inte vill gå på gym av olika anledningar. Men här vill vi att alla ska känna sig hemma och välkomna, oavsett i vilket stadie man är i sin träning. Det finns lösningar och möjligheter som passar alla.

Lars-Ove Hedin – Ägare Acrius

Allt under samma tak

Här erbjuds du fullt utrustade träningslokaler för både individuell träning och gruppträning. Det finns möjlighet till behandling av naprapater, sjukgymnaster, personlig tränare samt massörer. Här finns även ett nyrenoverat yogarum, där man utövar både medicinsk yoga och yinyoga. All kompetens under samma tak skulle man kunna säga.

Företagets ambition är att skapa en aktiv miljö, där du kan träna på egen hand, med tränare eller i grupp. Att ge förståelse kring träning och kost, men även vikten av vila och återhämtning.

Om vi ska sänka sjukdomsantalet måste vi börja träna. Gärna korta och effektiva pass. Framtiden är att träna smartare.

Lars-Ove Hedin – Ägare Acrius
Mer lokalyta ger också utrymme för roliga inslag i träningen.

Milon – det senaste tillskottet

Det senaste moderna tillskottet i maskinparken är Milon. Träning på Milon innebär korta och effektiva pass i form av cirkelträning. Ett antal stationer kopplade till samma maskin där man tränar 1 minut på varje station. Milons utrustning anpassas automatiskt efter den enskilda användarens behov, så inget mer krångel med inställningar.

Träningssession tar 17 minuter

Här blandas styrka med kondition, snabbt och effektivt. Innan första träningssessionen gör varje användare ett screeningtest. Informationen registreras på ditt kort som du sedan använder när du ska nyttja maskinen. En total och komplett träningssession tar endast 17 minuter. Enkel, säker och effektiv träning med andra ord.

Träning på Milon innebär korta och effektiva pass i form av cirkelträning.
Nytt och fräscht med härligt ljusinsläpp.
Milon är det senaste moderna tillskottet i maskinparken.

Ett långt samarbete

Acrius och Kraftstaden haft ett samarbete i cirka 10 år och Lars-Ove tycker att det har funkat väldigt bra.

Det har funkat jättebra. Vi är väldigt nöjda och använder Kraftstaden som referens vid samarbete med andra hyresvärdar. En fantastisk hyresvärd.

Lars-Ove Hedin – Ägare Acrius

Lars-Ove avslutar vårt möte med att säga:
– Det gäller att hjälpa till och vända tankebanan hos människor. Hos Acrius har man möjlighet att få hjälp med sin träning och med att skapa ett eget program utefter sina egna behov, en träning som passar just dig. Vi har även alltid personal på plats för att svara på eventuella frågor och funderingar. Så välkomna förbi!