Marianne springer Klassjoggen

Septembers första dag bjöd inte bara på sol och härlig temperatur, går man på lågstadiet på Strömslundsskolan hade man dessutom turen att springa klassjogg med en tvättäkta proffsboxare. Kraftstaden förebilds samarbetspartner Marianne Ahlborg var igår på plats på Strömslundsskolans skolgård för att hålla i uppvärmningen före loppet och fick minsann sätta långa benet framför för att hinna med i elevernas tempo.

#kraftstadenförebild

Marianne i sitt urtjusiga Kraftstaden-träningsställ.
Det var högt tempo från första stund.

Har man verkligen haft uppvärmning med en proffsboxare om man inte får testa på några klassiska boxningsjabbar?

Vid klockan 9.30 var skolgården fylld av exalterade elever från årskurs 1, 2 och 3 så väl som förskoleeleverna. I sina färgglada sportkläder var de redo att ge proffsboxaren en ordentlig match. Eleverna i årskurs 3 skulle springa mint 3 varv på den 750 meter långa banan, de yngre barnen skulle springa minst 2. Därefter var det fritt fram att springa så många rundor som benen bar en. Desto fler rundor, desto fler poäng till sin klass. Marianne kämpade väl och konstaterade ”De har bra energi. Beundransvärd!” och spenderade den resterande delen av loppet med att heja på eleverna.

En flygande start
Autografskrivning, så klart
”Väldigt roligt!” Pust!

Tack Marianne, för att du är med och hjälper oss sprida ordet om idrottens alla positiva effekter för våra barn och unga. Tack också till alla medverkande elever och lärare på Strömslundsskolan.