En kreativ ort med mycket på gång

Trollhättan – staden där mångfald och mixen mellan klassisk industri och högteknologi är det unika. Platsen som har småstad i hjärtat men storstad i sinnet.

I Trollhättan har vi turbo i generna och Rocket science är business as usual.

Etablera ditt företag i den naturliga expansionsytan mellan Göteborgs- och Osloregionerna.

Hög kompetens, lojalitet och god arbetskapacitet är våra viktigaste tillgångar.


1 av 8 framtidsstäder i Sverige

Enligt en undersökning gjord av AFRY där 5 000 personer från sex europeiska länder i åldrarna 18-35 deltog, fanns det en tydlig och stark önskan om att vilja bo i mindre städer.

En term som dyker upp allt mer frekvent är 10-minutersstaden. Att ha 10 minuter till jobbet, mataffären, fotbollsträningen och tågstationen blir allt viktigare bland unga, något som kan uppnås i exempelvis Trollhättan.

I branschtidningen Fastighetsnytt skriver Thomas Sandell, chefsarkitekt på AFRY: ”Det har skett en tydlig skillnad i vad som är viktigt. Både vad gäller bostäder och arbetsplatser kommer man att komma ihåg 2020 som året då trenderna accelererade”.

Driv och engagemang

Trollhättan är redan idag en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. Nya bostadsområden planeras och med dubbelspår och fyrfältsväg är Göteborg bara 35 minuter bort.

Här finns Högskolan Väst med drygt 15 000 studenter i fräscha lokaler och med ett av landets högsta söktryck. Filmproduktionen fortsätter att sätta sin prägel på staden och de mäktiga vattenfallen är en bra symbol för kraften, framåtandan och engagemanget som finns i Trollhättan.

Trollhättan har ett strategiskt bra geografiskt läge som ger invånarna nära tillgång till både salta och söta bad och storstadspulsen i Göteborg. Med flygplatsen nära inpå nås även huvudstaden snabbt och enkelt.

Många kommuner strävar efter att hitta något unikt som lockar – i Trollhättan är det mångfald och mixen mellan klassisk industri och högteknologi som är det unika.

Välkommen till Trollhättan!

Perfekt geografiskt läge

10-minutersstaden

Ett driv utan dess like

Ledande utvecklingscentrum