Syltes nya stadsbibliotek

Syltes nya stadsbibliotek Biblioteket som upprättas på Sylteskolan är mer än bara ett skolbibliotek. Det är ett fullskaligt, offentligt bibliotek med rättighet att benämnas som stadsbibliotek. Man måste alltså inte vara elev på Sylteskolan för att ha rätt att använda biblioteket, bra va? Spännande inomhusmiljö Vi var ute och hälsade på i Sylte för att […]

Syltes nya stadsbibliotek

Biblioteket som upprättas på Sylteskolan är mer än bara ett skolbibliotek. Det är ett fullskaligt, offentligt bibliotek med rättighet att benämnas som stadsbibliotek. Man måste alltså inte vara elev på Sylteskolan för att ha rätt att använda biblioteket, bra va?

Spännande inomhusmiljö

Vi var ute och hälsade på i Sylte för att se hur arbetet fortskrider och det är säkert att säga att biblioteket blir en imponerande byggnad. Med sin väl tilltagna takhöjd och varierande ljusinsläpp upplevs inomhusmiljön redan nu som spännande och inspirerande. Sakta men säkert kommer de olika inrättningarna på plats. Ett exempel på det är medioteket som tillåter barnen att ta del av traditionellt textmaterial via rörlig bild och audio.

Biblioteket kommer att innebära ett stort lyft för så väl skolan och dess elever som för resten av Sylte. Centralt placerat på campus får biblioteket både en bokstavlig och symbolisk roll som ett nav för lärande. Vi ser med stor förväntan fram emot dagen när byggnaden fylls med vetgiriga barn och lokalen äntligen får liv.