Slutbesiktning av upprustad och anrik badplats

Välkommen till badplatsen i Sjölanda. Som ortsnamnet antyder är det en sjönära badplats, drygt en mil från Trollhättan centrum. Nu är den upprustade och renoverade badplatsen redo för badsugna- och bastusugna besökare. Ja, här finns till och med en bokningsbar friluftsbastu!

Kraftstadens projektledare Andreas Danielsson mötte upp representanter för byggprojektet en solig morgon för att gå igenom punkter för slutbesiktning av badplatsen. I det här projektet har Kraftstaden bidragit med projektledning, medan det är Trollhättan Stad som äger, investerar i och sköter om badplatsen. Peab är huvudentreprenör.

Basta med utsikt året runt

– Under 60-talet lärde sig många barn att simma här då det bedrevs simskola. Nu finns det tre bryggor att simma mellan. Två intill varandra, samt ytterligare en i anslutning till den bokningsbara bastun, berättar Andreas.

Målet med upprustningen av badplatsen har varit att återskapa en sommaroas och samtidigt modernisera för att tillgängliggöra för alla, året om. Bland annat finns nya rullstolsanpassade toaletter på plats och bryggorna kommer att ligga i året om. Bryggorna kommer att vara isfria runt om, så vinterbadare kan därmed glädja sig att det blir enklare att ta sig i för ett dopp. Under sommarsäsongen kommer även personal från Trollhättan Stad finnas på plats.

Sjölanda badplats är en fantastisk plats och ett varmt sommarminne för många. Tack vare upprustningen andas den anrika badplatsen nu även modernitet och känns mycket välkomnande.

Andreas Danielsson, projektledare Kraftstaden
Sjölanda badplats står redo för allmänheten igen. Här syns friluftsbastun med utsikt över sjön Trehörningen.

Nytt på Sjölanda badplats

  • Strandbad och bryggbad
  • Plats för lek och avkoppling
  • Toaletter
  • Trevliga sittplatser
  • Bokningsbar friluftsbastu
  • Grillplatser
  • Enklare utegym