Äntligen heter vi Kraftstaden Fastigheter!

Vårt gamla namn har hängt med sedan starten 1909, men det är över 40 år sedan vi sysslade med försäljning av tomter. Så det är ett missvisande namn som vi alltid har fått förklara. Därför är vi glada över att nu byta namn.

Vårt gamla namn har hängt med sedan starten 1909, men det är över 40 år sedan vi sysslade med försäljning av tomter. Så det är ett missvisande namn som vi alltid har fått förklara. Därför är vi glada över att nu byta namn. Till ett som bättre speglar vilka vi är och vad vi gör för Trollhättan.

Det är ett bra läge för namnbyte nu. Vi som bolag har satt upp nya strategier och mål. Dessa utgår naturligtvis ifrån Trollhättans utveckling och vision. Och här händer det mycket nu. Det byggs för fullt och skapas nya framtidsförutsättningar, gator & parker, bostäder och företagsmiljöer. Stora delar av staden ser ut som en byggarbetsplats och alla lyftkranar och grävskopor är glädjande tecken på den energi och framtidstro som nu fyller Trollhättan. Och detta är typiskt för vår stad. Här finns en unik anda. Trollhättan har gått igenom fler tuffa kriser än de flesta men alltid kraftsamlat, rest sig och gått vidare. Starkare och klokare. Och detta, tack vare ett lösningsfokuserat samarbetsklimat, driftiga människor, nytänkande samt en rejäl dos järnvilja och handlingskraft. Egenskaper som har präglat Trollhättan ända sedan några modiga innovatörer, för över 200 år sedan, beslöt sig för att börja tämja de vilda vattenfallen, bygga våra berömda slussleder och vattenkraftverk.

Stadens mål är att Trollhättan ska ha 70 000 invånare år 2030. Vår placering mitt i tillväxtregionen mellan Göteborg och Oslo ger oss goda förutsättningar för att lyckas. Vår stolta industrihistoria förvaltas idag av moderna och innovativa företag inom automotive, flyg- och rymdindustri. Men också inom t ex kreativ näring och e-handel. Alla verksamheter kräver bra miljöer och goda förutsättningar för att kunna leva. Att planera och leverera detta är också vår viktigaste uppgift.

Vi har spelat en stor roll i Trollhättans utveckling tidigare och alltid haft sysselsättning och våra hyresgästers bästa för ögonen. Det tänker vi fortsätta med och bli ännu bättre på. Vårt nya namn är en hyllning till stadens historia som startade med vattenkraften och till den handlingskraft vi ser överallt omkring oss och som vi är en del av. Trollhättan förtjänar på många sätt titeln ”kraftstaden”. Så nu lägger vi namnet Trollhättans Tomt till historien och skruvar med glädje och stolthet upp vårt nya namn på dörren – Kraftstaden Fastigheter.