Tack till alla som kom på vårt lunchevent!

Stort tack till alla som deltog i torsdagens event!
Tack även till Helena Paulsson och Thomas Sandell från AFRY för deras presentation och tankar kring statistiken av deras senaste undersökning.
Tack till expertpanelen och till Skellefteås kommunikationschef Helena Renström för kloka reflektioner och tankar kring vad att bli en attraktiv stad för dagens unga.

Se lunchevent igen eller för första gången

Om du inte hade möjlighet att delta under torsdagens event men gärna vill ta del av diskussionerna och undersökningen kan du se föreläsningen på Kraftstadens Youtube-kanal, klicka bara på länken nedan.

Eftersnack och snabba frågor

Eftersnack och snabba frågor med deltagare och besökare om eventets innehåll och vad som blir nästa steg.

AFRYs senaste undersökning

Om du vill läsa mer om AFRYs undersökning om hur unga vill bo och leva klicka på länken nedan.


Experterna delar med sig av sina insikter.

Vad säger ungdomarna?

AFRYs Thomas Sandell och Helena Paulsson, som till vardags ägnar sig åt att utveckla hållbara städer för framtida generationer, presenterar rykande färsk statistik insamlad från Europeiska ungdomar.

Några exempel på frågor som ställts är:
– Vad är viktigast för dig när du väljer var du vill bo?
– Hur tar du dig helst från a till b?
– Hur viktigt är hållbarhet för dig när du väljer var du vill bo?
– Vad anser du är den viktigaste utmaningen för framtidens städer?

AFRYs Head of architecture and design Helena Paulsson och Chief Architect Thomas Sandell presenterar ny fördjupad statistik i vad ungdomar prioriterar.
Anders Torslid. VD och initiativtagare.

Efter utnämningen framtidstad:

Hur organiserar vi oss för att möta förväntningarna?

Hur kan vi, som medelstor stad, på bästa vis möta ungdomarna i deras attityder och tankar om framtidens städer? De är nyckeln till tillväxt och morgondagens arbetskraft.

Vi vill analysera insikterna från flera perspektiv för att bli bra på att möta vad ungdomar efterfrågar. Vi bjuder härmed upp till dans.

Boka in 28 oktober kl 12.00. Anslut på plats eller via länk.


Lyssna till goda exemplet Skellefteå

Via länk har vi också med oss Helena Renström, kommunikationschef i goda exemplet på framtidstad – Skellefteå. Hon berättar om deras fleråriga resa som så småningom resulterade i etableringen av batterifabriken.

Expertpanel

Med oss har vi en expertpanel bestående av Magnus Eriksson, tidigare försäljningschef på ESS Group numera kommersiell chef i IFK Göteborg, Kårordförande från Studentkåren vid Högskolan Väst, Paulina Samuelsson och Mats Johansson, VD:n med mångårig erfarenhet från rekrytering och bemanning och som driver Premier med sitt huvudsäte i Trollhättan.

Moderator Martin Wänblom

VD för Innovatum Science Park i Trollhättan är dagens moderator. Till vardags ägnar han sig åt att stötta utvecklingen av ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv, ofta och gärna kring ämnet industriell teknik.


Mer om undersökningen

AFRY har ställt frågor till unga (ålder 18-35) i sju europeiska länder om deras attityder och tankar gällande mobilitet, hållbarhet, attraktivitet, livsmiljöns kvalitéer, boendepreferenser, restider etc, allt under rubriken framtidens städer. Se den första undersökningen i sin helhet här.

I år har vi också ställt frågor om hur deras inställning till stadslivet har förändrats med anledning av pandemin.

AFRY är ett ingenjörs- och designföretag med global verksamhet inom energi, industri och infrastruktur, som kombinerar olika teknologier för att skapa utveckling för sina kunder.

Jag vill anmäla mig!

Lunchevent om attraktionskraft mot unga

Välj om du vill luncha med oss på plats eller delta via länk.
Hör AFRY presentera senaste analyserna och lyssna till panelens tankar. Lyssna på Skellefteås syn på saken.

Anmälan för deltagande på plats – först till kvarn!

Välkommen!