arrow Created with Sketch. Tillbaka

Kraftstaden Fastigheter kommer att bygga den nya torgbyggnaden i samverkan med Serneke.

En byggnad som kommer att färdigställas i två våningar med ambitionen att bygga i trä, glas och stål. Den slutliga utformningen är dock inte klar ännu. Fyra av företagen som kommer att flytta in till hösten, är väl valda verksamheter oavsett vilket ärende man har i Trollhättan och på Drottningtorget – Gourmetkorv, God Mat & Co, City Trollhättan och Visit Trollhättan Vänersborg.

– Torgbyggnaden och verksamheterna som kommer att drivas där är viktiga pusselbitar som vi hoppas ska hjälpa till att öka torgets och centrums attraktionskraft, säger Anders Torslid, VD för Kraftstaden Fastigheter.

arrow_back arrow_forward

Kraftstaden Fastigheter och Serneke har undertecknat ett så kallat samverkansavtal, vilket innebär en strukturerad samarbetsform där nyckelaktörerna gemensamt löser byggprojektet. Allt baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom alla skeden i byggprocessen.

– Det är ett hedersuppdrag att få vara med och bygga på en så central plats och att få bidra till något för alla som bor i, eller besöker Trollhättan, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.

Byggstart är planerad till mars i år och torgbyggnaden beräknas stå klar i oktober 2020.

Illustrationer: Contekton Arkitekter