Det ska vara enkelt att cykelpendla!

Att cykla till och från arbetet är bra för både klimatet och den egna hälsan. Kraftstaden vill underlätta för de hyresgäster som vill ta sig fram på cykelsadeln.

Kraftstaden har återupptagit samarbetet med Work Inwest Center (W.I.C) avseende att erbjuda cykelservice i anslutning till Innovatum District. Cykelservice erbjuder alla som är i behov av att fixa till cykeln en hjälpande hand från kunnig servicepersonal. Behöver du sträcka kedjan, fixa en punka eller bara en genomgång av cykeln – då finns hjälpen på plats.

Intill trappan vid byggnad 103 på Innovatum District finns ett cykelgarage. Det är här du hittar cykelservice på onsdagar kl 13-14.
Anders Hagström utför service i cykelgaraget i byggnad 103

Genom att erbjuda en plats för cykelservice mitt i pulsen på Innovatum District vill vi göra det enklare för både nya som erfarna cykelpendlare att cykla till jobbet. En välfungerande cykel är trots allt utgångspunkt för bra cykling.

Nadia Smit, mobilitetsutvecklare på Kraftstaden

Välkommen på onsdagar

Tjänsten startar åter med att finnas på Innovatum District onsdagar mellan klockan 13–14. Här finns möjlighet att skala upp och utöka tiderna, beroende på hur cykelservice tas emot och nyttjas.

Work InWest Centers verksamhet vill bidra till ett hållbart samhälle och har fokus på människan, miljön och det sociala ansvaret.

– Cykelservice startar på Innovatum District till att börja med, då vi når flest hyresgäster här på en och samma gång. Men framåt kan cykelservice mycket väl komma att finnas i fler cykelrum i våra andra fastigheter.

Viktor Johansson, affärsutvecklingschef på Kraftstaden

Trollhättan är en cykelstad

Nyligen utsågs Trollhättan till Sveriges bästa cykelkommun i kategorin mellanstora kommuner, och tog även hem en andraplats totalt sett. Utmärkelsen kom från Cykelfrämjandets undersökning av kommuners insatser för ökad cykling 2021.

Förlänger cykelsäsongen

Trollhättans Stad pekar på tre viktiga faktorer för att öka cykling:

  • Trygghet
  • God väghållning
  • Möjlighet till cykelparkering

Det är något som Kraftstaden instämmer med. På Innovatum District hittar du ett säkert cykelgarage med plats för alla olika sorts cyklar. Även låsbara skåp där du kan ladda batteriet till elcykeln. Nu även cykelservice som hjälper dig att se över att din cykel är trygg och säker.

Initiativet att Kraftstaden utöver cykelgarage kan erbjuda service för cykeln kan förhoppningsvis hjälpa till att förlänga cykelsäsongen för många fler cyklister.

Du kanske också vill läsa mer om