arrow Created with Sketch. Tillbaka
local_offer Kontorlocal_offer Kultur / fritidlocal_offer Övrigaroom Centrum

Tor 2 (Tidigare M15)

Tor 2 är en kulturminnesmärkt byggnad i tre plan med en lokalyta om ca 950 kvm.
Huset byggdes 1909 som stadens badhus. Under åren har byggnaden hyst diverse kommunala verksamheter.

Snabbfakta

  • Kontor
  • Byggår 1910, ombyggnad 1958, 1969 & 1991
  • Uthyrningsbar yta: ca 950 kvm
  • 3 våningsplan
  • Ombyggnad ska ske under 2014

Centralt belägen

Fastigheten är centralt belägen, granne med Gågatan och Odens Köpcenter. Under 2014 renoverades huset åt Trollhättans Stads Omsorgsförvaltning som har kontor här. Det centrala läget innebär närhet till ett bredd utbud av butiker, restauranger, caféer och banker. 

Närliggande parkering finns utmed gatan och även på Oden Galleria. Fastigheten ligger ett stenkast från Drottningtorgets bussförbindelser och en kort promenad från tåg- och busstationerna på Trollhättan Resecentrum.

Byggnadens historia

Ursprungligen ett badhus grundlagt 1909. Äldre badhus låg vid älven men i och med att kommunala vatten- och avloppsledningar tagits i bruk 1908 kunde badhuset placeras mer centralt. Arkitekt var Ola Anderson från Helsingborg där han ritade bland annat ett flertal bostadshus och villor mellan 1880 och 1910.

Badhuset är utfört i nationalromantisk stil vilket syns i takets form och de stora, släta murytorna som på framsidan lättas av ljusa, putsade fält som förekommer i medeltida tegelarkitektur. Badverksamheten upphörde i samband med att den stora bad- och idrottsanläggningen Älvhögsborg blev klar 1968 och därefter innehöll byggnaden Trollhättans museum under ett flertal år.

Är det något fastighetsspecifikt
du undrar om Tor 2?

Kontakta ansvarig förvaltare Magnus.