GKN Aerospace Engines globala huvudkontor till Innovatum District

Innovatum District nästa anhalt för GKN Aerospace Engines globala huvudkontor Efter årsskiftet kommer GKN Aerospace Engines globala ledning att flytta till Innovatum District, där deras Globala Teknologi Center (GTC) är lokaliserade sedan tidigare. Samlokalisering Genom att flytta den globala ledningen närmare GTC blir strukturen mer lik andra delar av GKN Aerospace där samlokalisering bland annat […]

arrow Created with Sketch. Tillbaka

Innovatum District nästa anhalt
för GKN Aerospace Engines
globala huvudkontor

Efter årsskiftet kommer GKN Aerospace Engines globala ledning att flytta till Innovatum
District, där deras Globala Teknologi Center (GTC) är lokaliserade sedan tidigare.

Samlokalisering

Genom att flytta den globala ledningen närmare GTC blir strukturen mer lik andra delar av GKN Aerospace där samlokalisering bland annat bidrar till att ledningen kan delta mer aktivt i företagets alla forsknings- och utvecklingsprojekt. I detta fall är den aktuella platsen alltså ett av Sveriges ledande utvecklingscentrum – Innovatum District.

GKN Engines globala ledning driver flertalet fabriker runt om i världen, där GKN Aerospace Sweden på Stallbacka med ca 1,800 anställda är en av dem. Den aktuella grupperingen som består av ca 70 personer är alltså på väg att flytta in i våning 3 i byggnad 73, på en yta om cirka 2000 kvm. Anpassningarna i lokalerna pågår för fullt inför deras ankomst.

Utökat samarbete

– En flytt av vår globala ledning till GTC på Innovatum District kommer att medföra möjligheter till utökat samarbete med Trollhättans stad, Högskolan Väst, samt andra lokala och regionala näringslivsaktörer, kommenterar David Bergman, ansvarig för Strategi och Kommunikation för GKN Engines globala verksamhet.

Vi vill vara en starkt integrerad del av stadens utveckling och framtid, vilket denna flytt bidrar till.

David Bergman, ansvarig för Strategi och Kommunikation för GKN Engines globala verksamhet

– Som den största privata arbetsgivaren i Trollhättan så vill vi vara en starkt integrerad del av stadens utveckling och framtid, vilket denna flytt bidrar till. Alternativet hade varit att lägga huvudkontoret utanför Sveriges gränser, men vi vill vara med och stärka Sverige samt att göra Trollhättan till en ännu mer attraktiv stad att leva och jobba i. Vi är övertygande om att det kommer gynna oss som företag i längden, fortsätter David Bergman.

David Bergman och Anders Torslid, VD Kraftstaden som flyttgubbar.

Stärker och breddar mixen

Kraftstadens VD Anders Torslid menar att GKN:s ankomst blir ett lyft för området och staden. 

Med den öppenheten som finns rotat i kulturen här på Innovatum District, där de många olika verksamheterna gärna samarbetar över gränserna, så passar GKN in som handen i handsken, förklarar Torslid.

Anders Torslid – VD Kraftstaden Fastigheter

GKNs ankomst till området stärker och breddar den unika mix av företag och människor som lever och verkar här, och vi är väldigt glada att GKN Engines väljer att lägga sitt globala huvudkontor i Sverige och i Trollhättan.

Välkomna till Innovatum District!