Hallå nya hyresgästen ProDesign!

Hallå nya hyresgästen ProDesign! Det är ivriga medarbetare från nyinflyttade byggkonsultbolaget ProDesign som väntar på att få tillgång till sina nya, anpassade lokaler i gamla gjuteriet på Innovatum. Kontorslokalerna med sin tydliga industridesign ska få lite mer mysfaktor, mer loungekänsla för att skapa så stor trivsel som möjligt för de fem medarbetarna som kommer sitta […]

Hallå nya hyresgästen ProDesign!

Det är ivriga medarbetare från nyinflyttade byggkonsultbolaget ProDesign som väntar på att få tillgång till sina nya, anpassade lokaler i gamla gjuteriet på Innovatum. Kontorslokalerna med sin tydliga industridesign ska få lite mer mysfaktor, mer loungekänsla för att skapa så stor trivsel som möjligt för de fem medarbetarna som kommer sitta här inledningsvis.

Innovatum – ett enkelt val

– Vi fick en så himla go känsla när vi klev in i de här lokalerna med det härliga ljuset, de fantastiska fönstren tillsammans med de påtagliga industriella inslagen. Den känslan kommer vi bevara, vi kommer bara addera lite mer mys, förklarar projekteringsledare Sara Nordén som också är kontorsansvarig i Trollhättan.

ProDesign, som också har kontor i Varberg och Göteborg, fick upp ögonen för Trollhättan när de frågade sina nyanställda medarbetare vilken plats de helst ville utgå ifrån.

För oss passade det bra att expandera till Trollhättan som tredje ort, vi har flertalet uppdrag i vår orderstock och när den här möjligheten dök upp blev valet lätt.

Joakim Lindskog – Delägare ProDesign

– Det gör det lättare att hålla ihop både karriär och familjeliv om man slipper pendla, i alla fall om det handlar om en längre period, fortsätter Joakim.

Att det blev just Innovatum förklarar Sara var ett enkelt val.

För oss som teknikföretag är området helt rätt. Och vi vill vara attraktiva vid rekrytering och då behöver vi sitta där folk vill vara.  

Sara Nordén – Projekteringsledare och kontorsansvarig i Thn

ProDesign startade sin verksamhet år 2017 efter att de tre grundarna varit anställda hos en större aktör i samma bransch hos vilken de också lärde känna varandra.

– Vårt mål med ProDesign är att växa i lagom takt, vilket våra nya lokaler också tillåter. Och det har rullat på med sans och balans hela tiden egentligen, fortsätter Joakim.

Just nu i Kraftstaden Workspace

För tillfället håller ProDesign till i Kraftstadens Co-workinglokaler i nya byggnad 103 på Innovatum och aktiviteten är i full gång. Corona, som lämnat få oberörda, påverkade i viss mån ProDesigns verksamhet. Det uppstod ökad försiktighet generellt i hela branschen. Men vi kan ändå med största ödmjukhet konstatera att vi klarat oss lindrigt undan pandemins framfart, förklarar Lindskog.

Vi passade på att rusta oss för väntad ökad aktivitet efter Corona, vilket visade sig vara klokt då beställningstakten är tillbaka i normalläge redan nu.  

Joakim Lindskog – Delägare ProDesign

Företagets specialistområde

Företaget, som är specialister på att ta fram färdigbyggda stommar i materialen betong, stål och trä, har en modern inställning till företagsutveckling och ledarskap då det inte finns några chefer i organisationen.

– I varje projekt bär man sitt eget ansvar, alla hjälper till i ledarskapet, förklarar Lindskog. Vi tycker det funkar väldigt bra. Beslutsvägarna är korta och alla tar sitt ansvar. Det kanske inte passar vem som helst men de flesta gillar både tanken och effekten av det.

Den enda personen med titel som hintar om någon form av ledarposition är VD Monica Johansson, fjärde delägare i ProDesign. Hennes uppgift är att driva och utveckla organisationen så effektivt som möjligt. Konstruerandet och projektlederiet lämnar hon åt andra.

Kraftstaden önskar ProDesign varmt välkomna till Innovatum!