IT-jätte satsar framåt och på Trollhättan

Ett av Sveriges mest snabbväxande bolag har etablerat sig i Kraftstadens lokaler. Samtidigt som Consid flyttat in på Innovatum District expanderar företaget även i Norge.

Kraftstaden Fastigheters affärsidé är att utveckla, bygga och förvalta verksamhetsmiljöer som stärker våra kunders attraktionskraft. Därför är det extra roligt att kunna välkomna Consid, ett av landets mest snabbväxande bolag, till Innovatum District och Trollhättan.

Med konsulttjänster inom allt ifrån IT, management, e-handel och marknadsföring arbetar Consid med att utveckla företags digitala resa och transformation.

Att utveckla det digitala kulturrummet och e-sport på Innovatum District är på Kraftstadens agenda. Det är en långsiktig målsättning och därför känns det extra roligt att vi kan välkomna Consid som hyresgäster, som utöver sin grundverksamhet inom digitalisering är med och bygger förutsättningar för svensk e-sport genom partnerskap med e-sportsförbundet SESF.

Viktor Johansson, affärsutvecklingschef Kraftstaden.
Nu finns Consid i byggnad 103 på Innovatum District.
Porträtt Mikael Elg
Mikael Elg

Etablering i Trollhättan och Norge samtidigt

”Vad fint det är här!” sa Mikael Elg när han fick se Consids nya lokaler i Kraftstadens byggnad 103. Consid hade sneglat mot Trollhättan under en längre tid. Med flera stora kunder i Trestadsområdet bestämde Consid sig för att hitta kontor i Trollhättan. Mikael Elg blev tillfrågad att bli verksamhetsansvarig och svaret blev ett rungande ”ja!”.

Nästa västliga Consid-kontor ligger i Göteborg och totalt finns idag 35 kontor i Sverige.  I samband med etableringen i Trollhättan öppnades även första kontoret i Norge. ”Kraftstaden har varit otroligt välkomnande och flyttprocessen har fungerat väldigt smidigt”, säger Mikael.

Trollhättan rätt i tiden – innovativ kultur

Consid arbetar med digitala konsulttjänster och vill vara en del av att förbättra branschen, och med de resurser som finns i området kändes Trollhättan som ett naturligt steg framåt. Mikael beskriver Trollhättan som en väldigt spännande stad med en innovativ kultur. Han menar att kompetensen borde behållas i staden.

Högskolan Väst och näringslivspolitiken i Trollhättan är två viktiga anledningar till etableringen i Trollhättan. Mikael menar att det finns många, otroligt kunniga som studerar utbildningar med IT-/techinriktning i Trollhättan. För Consid innebär det goda etableringsunderlaget alltså på bland annat Högskolan Västs program inom systemutveckling, 3D animation och webmaster.

Vi vill förädla kunskapen från Högskolan Väst för att behålla viktig kompetens inom Trollhättan. Studenterna är både en stor kunskapskälla, och möjliggör ett kunskapsutbyte som behövs för att bygga framtidens bransch.

Mikael Elg, verksamhetschef Trollhättan

40 konsulter ska anställas

Att företaget har starka framtidsvisioner råder det inga tvivel om. Företaget anställde över 400 nya medarbetare under pandemiåret 2021, och i Trollhättan är ambitionen att inom kort växla upp ännu mer. ”Nu är det plattan i mattan”, säger Mikael Elg om uppstarten i Trollhättan.

När vi frågade Mikael Elg, verksamhetsansvarig i Trollhättan, om hur framtidsplanerna ser ut för Trollhättekontoret råder det inget tvivel om en stark och positiv bild av hur Consid vill växa i staden. I ett första steg handlar det om ett 40-tal arbetstillfällen inom främst Java, .NET och systemutveckling. Det är främst utvecklare, eller programmerare som det också heter som ska tillsättas.

– Det finns egentligen ingen gräns, vi siktar på högre än så, berättar Mikael Elg.

Sittplatser och blomlådor i rost framför byggnad 103 på Innovatum District.

Kraftstaden önskar er varmt välkomna till Innovatum District!