JunkPark växer och utvecklar

JunkParks verksamhet utökas, på fler sätt än ett Skatehallen JunkPark på Innovatum District har precis färdigställt sin ombyggnation. Ny åskådarplats och kafédel samsas med konferensrum och kontor. Sociala ytor Projektet går under namnet Sociala ytor med fokus på att ordna bra åskådarplats för besökare och väntande föräldrar. Med adderingen av ett nytt och fräscht konferensrum, […]

JunkParks verksamhet utökas,
på fler sätt än ett

Skatehallen JunkPark på Innovatum District har precis färdigställt sin ombyggnation. Ny åskådarplats och kafédel samsas med konferensrum och kontor.

Sociala ytor

Projektet går under namnet Sociala ytor med fokus på att ordna bra åskådarplats för besökare och väntande föräldrar. Med adderingen av ett nytt och fräscht konferensrum, hoppas JunkPark även att intresset väcks för andra företag att förlägga sina möten här i en mer spännande miljö.

Större sociala ytor gör också att föreningen kan erbjuda fler möjligheter för barnkalas, vilket tidigare varit begränsat till helgerna. Kalasen anordnas för alla oavsett erfarenhet och har du ingen bräda eller skydd så finns det att låna.

Vi har under en längre tid tänkt och planerat för fler sociala ytor och är väldigt glada att projektet äntligen blivit av.

Peter Lorentzon – Trollhättans Skateboardförening
Byggnad med stora glaspartier inuti en stor industrilokal med skejtramper runtomkring.
JunkParks nya sociala ytor redo för besökare, företagare och barnkalas.
Stora glasfönster mot skejthallen. Ramper syns och en bil hänger i taket som inredningsdetalj.
Utsikt från konferensrummet bjuder på action.
Vy över konferensrum. Arbetsbänk med verktyg syns i ena rummet.
Bild från ombyggnationen. Ytorna har ett härligt djup och stora glaspartier.
Närbild på skateboard. I bakgrunden syns skejtramper.

Växande trend

Med en växande förening och fler engagerade medlemmar och föräldrar är projektet verkligen ett steg i rätt riktning. Skejtandet ökar bland den yngre generationen och en växande trend är tjejers nyfikenhet på att börja skejta. I ålderspannet 6–25 år är i dagsläget medlemsantalet cirka 35% tjejer. För några år sedan låg den siffran på 15%.

Fantastiskt kul att se fler tjejer fatta intresse för skateboard!

Peter Lorentzon – Trollhättans Skateboardförening

Den 1 maj flyttar verksamheten ut för säsongen. Vid dåligt väder finns fortfarande möjligheten för inomhusskejt. Håll utkik på föreningens Facebook-sida för närmare uppdateringar.

Trollhättans skateboardförening – offentlig facebookgrupp

Invigning kommer att ske till i början av oktober. Mer information kommer efter sommaren, så först blir det utomhussäsong.

Arbetet med ombyggnationen har skett i samarbete med Kraftstaden och Kultur och Fritid, där Kraftstaden blir ägare och kommer att ansvara för driften av de nya ytorna.

JunkPark och Trollhättans Skateboardförenings skylt mellan stora fönster på husfasad i tegel.
JunkParks lokaler ligger på Åkerssjövägen 34 i Innovatum District.