Mer utrymme och strategiskt läge
på Innovatum District

Sågtandat svart tak och röd träpanel

Vi hälsar på hos våra hyresgäster Arkitektkopia som kommit väl till rätta i den karaktäristiska röda byggnaden med de sågtandade taken vid infarten till Innovatum District. Här flyttade de in sensommaren 2022 och insidan har inneburit bättre förutsättningar för deras utrymmeskrävande verksamhet. Med 200 nya företagsgrannar runt hörnet har nya hembasen även medfört flertalet nya affärsmöjligheter.

De är ett serviceföretag inom tryckvärlden och vänder sig till alla företag som behöver kommunicera – tydligt och snabbt. Med eget tryckeri i huset kan Arkitektkopia utöver traditionella trycksaker även producera, till storlek, betydligt större och mer utrymmeskrävande produkter såsom stora vepor, plåtskyltar och utställningssystem.

– Men vi har även kvar de tidigare produkterna som en gång var så signifikanta för Arkitektkopia. Jag tänker på ritningar och klassiska trycksaker som visitkort, broschyrer och foldrar, berättar Henrik Fagerberg, ägare av Arkitektkopia i Trollhättan och Uddevalla.

Kollegorna på Arkitektkopia – Gustav, Martin, Rose-Marie och Henrik.

Lokaler med rymd och stort ljusinsläpp

Henrik berättar att de hittade sina nya lokaler via en annons om att en lokal skulle bli ledig. Arkitektkopia fick möjligheten att hyra den och anpassa den enligt sina behov och önskemål, något de är mycket nöjda med. Lokalen är på 374 välanpassade kvadratmetrar och för närvarande arbetar här fyra anställda.

– Vi låg tidigare i en mer butiksanpassad lokal i centrum och letade efter en större, mer produktionsanpassad lokal. Det blev väldigt bra för oss att flytta till stora röda trähuset på Nohabgatan 9, då många av våra kunder finns här. Lokalens rymd och fantastiska ljus passar väldigt bra ihop med vår tryckeri- och skyltproduktion.

Henrik Fagerberg, ägare Arkitektkopia Trollhättan

Läge med plats att växa

Arkitektkopia har ambitiösa framtidsplaner och strävar efter tillväxt på flera områden. De erbjuder bland annat montage av skyltar och menar att de potentiellt kommer behöva anställa mer personal inriktad på just montering. Arkitektkopia ser dessutom möjligheter att utöka sin kapacitet inom grafisk produktion för att fortsätta hjälpa kunder att omvandla sina idéer till digitalt fungerande material. De planerar även att anställa en person inriktad mot sälj för att nå ut till fler företag i närområdet.

– Vi siktar in oss på en strålande framtid, säger Henrik. Målgruppen är att nå fler företag, organisationer och myndigheter. Vi har svårt att finna lönsamhet med privatmarknaden som kommer med någon enstaka order över disk.

Vi på Kraftstaden önskar er varmt
välkomna till Innovatum District!

Henrik och Arkitektkopia ser ljust på framtiden från Nohabgatan 9A.
En sida av husfasaden som har röda träpaneler, vita fönster och svart sågtandat tak
Du känner igen byggnaden på dess karaktäristiska sågtandade tak.
Färgprover med färgkarta ligger på ett bord
Guldfolie på ett arbetsbord. Händer lyfter två rullar.