På nyårsafton invigde Trollhättans Stad det nya Drottningtorget. Målet med ombyggnationen av torget var att skapa en mötesplats för hela Trollhättan – ett torg för alla. Torget har en stor och viktig del i att göra stadens stadskärna mer attraktiv, öka pulsen och locka ännu fler människor till centrum.

För att ytterligare öka torgets attraktionskraft byggs nu en torgbyggnad som kommer stå färdig i hösten 2020. De vanliga servicefunktionerna som offentliga toaletter och mötesplats kommer att finnas. Förhoppningen är att man genom rätt utformning av byggnad och kombination av hyresgäster kan stärka funktionen av att vara ett nav i stadskärnan, en samlingsplats att räkna med.

Citat Anders

Byggnaden kommer att färdigställas i två våningar och ha gedigna materialval i form av trä, glas och stål. Containerkonceptet som först planerades har anpassats för att bättre passa de verksamheter som kommer att finnas i byggnaden.

Senaste bilderna på torgbyggnaden

Verksamheter i byggnaden

Fyra av företagen som kommer att flytta in till hösten, är väl valda verksamheter oavsett vilket ärende man har i Trollhättan och på Drottningtorget – Gourmetkorv, God Mat & Co, City Trollhättan och Visit Trollhättan Vänersborg.

visit

Turistbyrån flyttar som i ett led av sin utveckling till en mer ändamålsenlig plats för kommande uppdrag. Här kan man få information om det lokala-, regionala och nationella turistutbudet året runt. Man kan även få hjälp med bokning av boende och tips om lokala cykel- och vandringsleder, information om kommande evenemang och mycket mer.

Visit Trollhättan Vänersborg

city

Vars verksamhet ska förena allmänna och kommersiella intressen för en långsiktig och hållbar utveckling av Trollhättans stadskärna och därmed öka Trollhättans attraktionsvärde. De arbetar ständigt med att samla stadens olika aktörer för att tillsammans aktivt arbeta med stadens utveckling och mot målet Årets stadskärna 2022.

City Trollhättan

korv

Med ett stort urval på 75 olika sorters korvar, kommer nu det prisbelönta företaget till Trollhättan. Här erbjuds ett äkta hantverk, gjord med hjärta och med de bästa svenska råvarorna som grund. Trollhättan är först ut i företagets expansion genom franchisetagare och har fokus på hög kvalité, hållbarhet och spännande smaker.

Gourmetkorv

god mat

God Mat & Co. Lokala entreprenören Thomas Löfgrens nya projekt. Vegetarisk snabbmat genom flera olika koncept där Torget kommer bli den första fasta installationen för vårt nya koncept ”Locations”.

God Mat & Co

torgbyggnad klar