Torgbyggnaden
Efter en lång tid av att vara mest en plats man passerar har Drottningtorget äntligen blivit en mötesplats, ett torg för alla. Mycket tack vare det nyaste tillskottet, Torgbyggnaden. Platsen har en stor och viktig del i att göra stadens stadskärna mer attraktiv, öka pulsen och locka ännu fler människor till centrum.

För att säkerställa att torget blir just en sådan plats var det viktigt att se till invånarnas behov och önskemål. Tillskott så som offentliga toaletter, lek-ytor, utrymme för torghandel och någonstans att slå sig ner för en bit mat har gjort Drottningtorget både förtjänt av sitt namn och till en naturlig träffpunkt.

– Torgbyggnaden och verksamheterna som drivs där är viktiga pusselbitar som vi hoppas ska hjälpa till att öka torgets och centrums attraktionskraft, säger Anders Torslid, vd för Kraftstaden Fastigheter.

torgbyggnaden

Verksamheter i byggnaden

Intentionen har alltid varit att Torgbyggnaden ska vara en öppen plats för alla Trollhättebor. Det är därför så roligt att vi har kunnat fylla byggnaden med så mycket liv och värme. I ena delen har Visit Trollhättan Vänersborg flyttat in. Torget är centralt och känns som en väldigt naturlig plats för deras verksamhet. På plan två kommer Film i Väst öppna ett minde kontor, bland annat för att ta emot gäster men också som kontorsplats åt pendlande personal.

I andra änden av byggnaden delar restaurangerna Gourmet Korv och Sour Café & Bar på ytan. Food Court-upplägget (att man beställer från olika restauranger men kan sitta tillsammans) bidrar också till en öppen och inbjudande känsla. Det jag tycker är fantastiskt att se är hur alla verksamheter i byggnaden direkt fångar möjligheten till positiva synergieffekter och umgås med varandra för att planera tillsammans.

– Den food court som skapats med Gourmetkorv och Godhem’s Sour följer precis den vision som vi haft från början, dvs en miljö som gör det lätt att mötas och som samtidigt tillför något unikt till Trollhättan. Det har varit viktigt att inte skapa mer av det som redan finns utan att istället eftersträva att tillföra nya dimensioner som bidrar till stadens ökande attraktionskraft. Säger Kraftstadens projektledare för torgbyggnaden, Viktor Johansson.

Gourmetkorv till Trollhättan

Med ett stort urval på 75 olika sorters korvar, kommer nu det prisbelönta företaget till Trollhättan. Här erbjuds ett äkta hantverk, gjord med hjärta och med de bästa svenska råvarorna som grund. Trollhättan är först ut i företagets expansion genom franchisetagare och har fokus på hög kvalité, hållbarhet och spännande smaker.

Gourmetkorv

Sour

Sur-deg och sur-öl. På Sour är det inte helt otippat detta som är temat. Varför inte prova någon av deras smarriga surdegspizzor? Vad sägs som Falafel- eller carbonarapizza. Hon Sour kan du till och med äta pizza till efterrätt (!!). Är inte pizza din grej kan du alltid testa en mättande bowl istället.

Sour Café & Bar

Insidan av Torgbyggnaden
visit

Turistbyrån flyttar som i ett led av sin utveckling till en mer ändamålsenlig plats för kommande uppdrag. Här kan man få information om det lokala-, regionala och nationella turistutbudet året runt. Man kan även få hjälp med bokning av boende och tips om lokala cykel- och vandringsleder, information om kommande evenemang och mycket mer.

Visit Trollhättan Vänersborg

city

Vars verksamhet ska förena allmänna och kommersiella intressen för en långsiktig och hållbar utveckling av Trollhättans stadskärna och därmed öka Trollhättans attraktionsvärde. De arbetar ständigt med att samla stadens olika aktörer för att tillsammans aktivt arbeta med stadens utveckling och mot målet Årets stadskärna 2022.

City Trollhättan

Film i Väst har funnits sedan  1992 har samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella verk. Dessa produktioner har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Film i Väst har dessutom varit framträdande på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes. Film i Västs samproduktioner vunnit hela 161 Guldbaggar och varit nominerade ytterligare 325 gånger.

Film i Väst

Film-i-Väst